• B0nFire
    #18
    Én is '88-'90-es albumokat szoktam tölteni - mondhatni nosztalgiából -. Igazából nem vagyok az a fajta, aki mellett 24 órában kell hogy dübörögjön a zaj. Nagyon ritkán töltök le egy-egy albumot, már csak azért is, mert kényes az ízlésem, válogatós vagyok, és nincs belőlük túl sok.

    Viszont ahogy azt már valaki megjegyezte, 20 éves lemezeket miért nem lehet kapni a boltokban? Aztán még egy dolog. Ha mindenáron lemezt akarok venni (akár 20 éveset is) még mindig 4-5000 Ft-ba kerül. Miért? Másérszt, mivel kisvárosban lakom, nálunk még cédébolt sincs, így kénytelen vagyok felutazni minimum a megyeszékhelyre. Amivel az útiköltség újabb plusz 2000 Ft, és a közlekedést ismerve egy egész napba telik, tehát még egy napi hideg élelemre is szükség van, legyen még 2000 Ft, és az a darab CD máris úgy benne van 8000 Ft-ba, hogy csak na! Erről is kéne beszélni, amikor olyan cikkeket irkálnak, hogy haldoklik a lemezeladás. Persze, hogy le fogom tölteni, amikor ingyen van, és a házból sem kell kimenni érte!

    Ez ellen lehetne tenni, mondjuk úgy - és nem én találtam fel a melegvizet -, hogy minél több online boltot nyitni, és akár számonként árulni a zenét. Persze nem 5000 Ft-ért egy albumot, mert akkor megint nem csináltunk semmit.