Minden, ami a BlackBerry-vel kapcsolatos.
 • haldor
  #284
  Tegnap este megtaláltam a "forrásom". Kb hajnali 4-ig töltögettem tartalommal a playbookom (észre sem vettem hogy elment az idő.) A nagyrésze natív app amit leszedtem, csak pár androidos megoldás van közötte (amíg nem lesz egy normális android launcher addig ennek a vonalnak nem sok értelme van. Egy skype próbát még kell tennem a hétvégén. Ha az rendben működik akkor minden ok. A chat még mindig zavar. A natív BB IM kliens sem épül be úgy a rendszerbe ahogy azt elvárnám (főleg ilyen brutál multitask mellett)).

  Kb mindenre találtam megoldást. Egy remek remotert is amivel teljesen át tudom venni a PC-m felett az irányítást, így az ott tárolt tartalmaimhoz hozzáférni gyerekjáték.

  A bluetooh is kipróbálva. Elég messzire elér a "keze". Tetszik. Kicsit kezelhetné jobban a headsetemet a hangrögzítője (a zenelejátszójával nem volt gond ilyen téren).

  Véleményem most:
  Az alap rendszer sziklaszilárd és mint ilyen sajnos semmilyen külső alkalmazás nem épül bele a felhasználói felületedbe. Ezt testre szabni egy nagyon primitív háttérképcserével és pár teljesen szimpla beállítással tudod csak (ne is reméld, hogy saját igényekre szabott gesztusokat vagy bármi mást rá tudsz rakni... egyelőre.) Mindamellett össze soha nem omlott még. Az alkalmazások nem tudják "bántani"

  Biztonságos is, véletlenül elbarmolni nem fogod.

  Hiányzik az automatikus űrlapkitöltés, és az, hogy az alkalmazások egymással is kommunikáljanak (pl a képtárból azonnal megosztani fájlokat a már bejelentkezett accountjaidra ha szeretnéd. Bizonyos alkalmazások tevékenysége bekerüljön a naptáradba..ect)

  Az android appokat a gép egy emulátoron futtatja (legalább is úgy viselkedik) Az emulátor azonban nem tökéletes, nagyon gyakran előfordul, hogy lefagy amit újraindításig meg is őriz (ha valami megfagyott benne, akkor újraindításig nincs android progi futtatási lehetőséged.)
  Sokszor lassúbb is mint azt szabadna neki.
  Az android Launcherek közül (ICS, Honeycomb, GoLauncherEX, ADW Launcher amiket eddig találtam rá és próbáltam), a jelenlegi oprendszeren egyik sem rendelkezik komolyabb rendszerszintű jogokkal. Ezért ha fő felületként akarod használni elég "gagyi" érzést kelt (főleg most, hogy nem lehet hátteret se cserélni bennük)
  Esetleg jó az android appok összefogására, ha sokat használsz belőlük. De szerintem ezen az oprendszeren egyelőre teljesen felesleges és ronda (majd később elválik hová jut). Az alap beépített emulátorral jobban jársz (a multitask lehetőség is jobb vele)!  A gép egyenlőre nagyon stabil (a saját natív alkalmazásaival).
  Ellenben ezek az alkalmazások nagyon drágák, itt nem volt az az érzésem egy percig sem mint az androidnál (hmm ez egy jó alkalmazás, ennyit megér nekem hogy megvegyem és kapjam a frissítéseket, mintsem hogy lelopjam valahonnan mindig a legújabbat). Ez inkább olyan symbianos. Megvan a progi ami azt tudja ami kell, de ennyi pénzt nem adok érte, a support ami mögötte van esetleg (általában nem nagyon van) úgysem érdekel.

  Egyelőre nem adom még el úgy döntöttem. Összevetve a munkatársaim és a barátaim tabletjeivel az iPad az egyetlen ami messze jobb nála. De az túl drága mulatság és egy kicsit nagy is nekem :) (nem véletlenül 7es tabletet akartam). Írok róla egy kritikusabb hangvételű tesztet (nem lehúzó jellegűt, csak hogy tudja az ember mire számítson) és ha bárkinek kérdése vagy észrevétele/javaslata van ezzel kapcsolatban, forduljon hozzám bizalommal.