Minden, ami a BlackBerry-vel kapcsolatos.
  • haldor
    #281
    Megvásároltam két napja a Playbook 32GB-os változatát. Igazat kell adnom Zmeor-nak, de arra nem számítottam hogy ekkorát fogok csalódni benne.

    Az androidos appok futtatása és a Blackberry "We make you tools not toys" reklámjai meggyőztek végül arról, hogy érdemes ezt a gépet választani. Jó lehetőséget láttam benne a szórakoztatás mellett a tanulásra és a munkára is.

    Sajnos egyenlőre azonban nagyon szegényes az alkalmazáskínálata (Még most is!) és olyan alap dolgok nincsenek meg mint például a Skype kliens. A saját alkalmazásboltjából le lehet tölteni olyan alkalmazást rá ami nem fut.
    Szerencsére a 2.0ás rendszerfrissítésben már nyitott a google felé (email, naptár stb nagyon szépen átjön) De a könyvek terén ha neked eddig Amazon mobi gyűjteményed volt (nekem az van vagy 200 könyvel) akkor ezekre nincs olyna normális ebook olvasó alkalmazás ami látja. Valamint ha ezeket valaki át is ülteti androidról a RIM kegyetlenül leírtja őket a hivatalos fórumokról. Marad a különféle kétes helyekről összevadászás (és várakozás az új Dingleberryre, mert az első dolgom lesz feltörni ezt a vackot az fix)
    Valamint az android alkalmazások nem épülnek be a rendszerbe (pl az átírt Trillian IM kliens fut addig amíg nyitva van az ablaka (ok ezt még el tudom viselni), de értesítéseket nem küld róla a rendszer ha éppen nem tartózkodom ott, valamint mivel ez egy android app itt nincs multitaskom, minden egy ablakban fut, nem tudok közöttük váltogatni valami kényelmesen (mondjuk jó pont, hogy futni fut együtt minden itt is))

    Megfordult már az is a fejemben hogy megpróbálom eladni és inkább veszek egy kínai tabletet androiddal (Ainol Novo 7 Elf pl nagyon ígéretesnek tűnik :D) Van rá két év garanciám, két napot használtam... de nem tudom. Még ha jelentősen olcsón adom is (mondjuk egy 100asért az eredeti 135 helyett) valakit érdekelne e? Meg hogyan? Eh, ez meg nem az én asztalom már, nem szoktam kalmárkodni :(.

    Na de egyenlőre tanulom a rendszert. Vadászom az alkalmazásokat és várom az XDA natív androidját rá ;) hátha... Vagy ha a RIM bevállalná a nagyobb integrációt a következő frissítésében.
    Ezt leszámítva bitang szép, kényelmes és erős gép. A wifi-jétől féltem, hogy gyenge lesz (sok fórumon sírtak miatta) de felveszi a versenyt a laptopoméval, szóval ez a része kellemes csalódás.

    A multitask rendszere és a gesztura vezérelt felülete nagyon megszerethető. Kellemes az üzenetkezelő felülete is.
    Az értesítési területre kis reform még ráférne. De nem vészes.
    A Nokiámmal és a HTC-mel is remekül össze lehet kapcsolni (nem muszáj neki BB pda) ezt a részét azért még nem árt jobban tesztelnem, de egyelőre jó + a HTC-mről simán tudom neki küldeni a wifit is ha 3G netre van szükségem.

    Szerintem hamarosan írok róla egy tesztet mert ha egy normálisat olvastam volna róla előtte biztos egy nekem jobb döntést tudtam volna hozni.