• Fbn Lx
    #38
    Megmondom én, miért érzünk így sokan.

    Mert már kinőttünk belőle. Kinőttünk az ilyen mesékből, és mivel a jelenben nem tudjuk őket annyira élvezni, nincs meg az az öröm a rajzfilm hatására, mint kisebb korunkban. Így csak a múlthoz tudunk ragaszkodni, mert emlékszünk rá, hogy a régi rajzfilmek milyen érzéseket, hangulatokat váltottak ki belőlünk.
    Mivel kinőttünk belőle, manapság ezen hangulatok átélésére képtelen vagyunk, így a régi dolgokat az emlékek szépsége miatt szeretjük, és azt hisszük, ott a hiba, hogy manapság szarokat gyártanak. A hiba ott van, hogy az ezzel kapcsolatos új élmények már nem társulnak olyan szintű élvezettel, ezért nem lesz belőle egy emlékezetes hangulati élmény.
    Ergo, ha egy oroszlánkirályt, vagy egy csipet csapatot, amit régen annyira szerettem, mai szemmel ELŐSZÖR néznék meg, úgy, hogy semmilyen hangulat nem sejlik fel emlékként, közel sem tartanám olyan jónak.
    A következő generáció a pixar meséire fog hangulatokba révedve emlékezni, és az azt követő generációt már nem fogja megérteni. ez így van rendjén. Ez előttünk is így volt.