• Turdus
    "de ez már nagyon futurisztikus dolog"
    Miért lenne az? Egy hétvége alatt összekalapálom neked bármelyik házban (de kelleni fog egy villanyszerelő is, mert erősáramot nem vállalok).

Érintőképernyő: gondoljatok bele, most mennyit mozgatjátok a kezetek az egérrel: csuklótól lefele? És mennyit kéne mozgati, hogy a képernyőt tapizd? A fekvő monitor talán megoldás lenne erre, de azon meg nem jó filmet nézni...

Hangvezérlés: most is van (telefonomon, asztaligépemen és a laptopomon is). Egy ideig játszottam vele, majd hagytam a fenébe. Problémák: képtelen azonosítani a beszélőt, ezért nagyon bezavarja a háttérzaj. Gépelést pedig nem váltja ki, tekintettel arra, hogy gőze sincs, mikor milyen írásjelekre van szükség. Programozásról nem is beszélve. Nekem begépelni a következő sort:
    $variable=get_something();
    kb 1 mp, míg kimondani, hogy: "dollárjelvariéblöegyenlőgetalulhúzásszomtinzárójelnyitzárójelzárpontosvessző" egy _kicsit_ tovább tart. Arról nem is beszélve, hogy honnan tudná a program pl azt, hogy az egyenlő nem a szót takarja, hanem a "=" jelet? Szvsz lehetetlen, még másik embernek diktálni is macerás sokszor, pedig ott szemantikai értelmezés is szerepet játszik.