• NEXUS6
    "Luhmann elmondta, hogy a számítógépes technika legnagyobb veszélye, hogy megkérdőjelezi a szakértelmet és a szakértők létét, hiszen napjainkban szinte bárkinek lehetősége van nem csak ellenőrizni, de megkérdőjelezni vagy akár meg is cáfolni a tudósok, vállalkozók vagy éppen a politikusok állításait."

Ez így van, eddig az információs csatornák szűkössége miatt, csak a központilag pecséttel ellátott egyetlen verzióról értesült az ember. Amit pártunk és egyházunk ellátott az igazság és megfellebezhetetlenség tulajdonságával is.

Kérdezem én, milyen szakértelmet kérdőjelez meg az Internet?
    Attól még, hogy elolvasok 100 cikket a fizikáról, másik 100-at meg a paratudpományokról még nem leszek a tudományos akadémia tagja. A múltkor utánanéztem, hogy lehet zárba törött kulcsot kiszedni és rájöttem, hogy a millió hülye ötlet ellenére ehhez célszerszám, meg szakértelem kell. Szal?

Igen, az a régi rendszerben felnőttek számára zavaró, hogy az internet olyan mint egy vasútállomás várócsarnoka. De mert ott van együtt az a sok ember, attól még nem fognak egyszer csak valami mássá, pl tudományos műintézménnyé átalakulni.

A gondolkodás lehet, hogy megváltozik, de ez nem a szakértelmet kérdőjelezi meg, hanem lehetőséget ad az embereknek, hogy több ismeret alapján döntsenek, ha döntési helyzetbe kerülnek. Ez a hatalom hagyományos struktúrájában a csúcs közelében állók számára ciki.

Röviden: ez egy fasz!