Salvia másnéven Látnokzsálya hatásai, adás-vétel, élménybeszámoló, palánták stb.
  • Lacee
    #35
    A topic témáján belül maradva ki minősül drogosnak, milyen ismérvek alapján? szerintem nem számít rendszeres használatnak például ha évente két-háromszor "utazol" egyet. pláne hogy nem okoz függőséget, és nem is kívánja az ember túl gyakran, ahhoz túlságosan komplex az élmény. Ahogy Terence McKenna írja:

    "...Arról szólva, hogy miből, mennyit, milyen gyakran érdemes fogyasztani: Nem túl sokszor. Azt hiszem, ha megfelelő módon fogyasztunk pszichedelikumokat, akkor épp elég gondolkoznivalót nyújtanak. Elterjedt gyakorlat és nagyon ellenzem, hogy sokan játszadoznak az enteogénekkel. Ha nem ettél annyit, hogy belesüllyedvén nem félsz hogy egy kicsit túl sokat ettél, akkor nem ettél eleget. Nem azért vannak ezek a vegyületek, hogy betépve moziba menjünk vagy strandra. Nem. Heroikus, elkötelezett adagokról beszélek. Ha elkötelezett adagokat eszünk, akkor minden egyes trip számítani fog. Nem kell többször használni, mint mondjuk évente háromszor- négyszer, ahhoz, hogy teljességgel pszichedelikusnak érezzük magunkat."
    "A természet csodálatos kalauzunk. Az agy természetes kémiája. A bolygó természeti története. Kis embercsoportok természetesen kialakult sámáni intézményei: olyan embereké, akik még kapcsolatban állnak ésszerű társadalmi értékekkel."


    természetesen most nem a kokai-heroin-alkohol-nikotin-stb vonalról beszélek, hanem a pszichedelikumokról.