roliika#45
Mondok egy még vadabb dolgot aztán lehet flémelni. Tágul az univerzum. Nem tudják a tudósok sem, hogy mitől, vagy miért. De ők egy egy univerzumot anyaghalmaznak képzelnek, és a tágulást úgy kezelik, mintha üveggolyókat gurítanánk szét...
Mi van ha nem az anyag tágul? Mi van ha a téridő torzul, és azt hisszük a mellettünk lévő csillagrendszer iszonyatos távolságra van, pedig ott van mellettünk, csak a csillagrendszerek között akár a gravitáció is nem vonz hanem taszít, a fény lelassul, és mindenféle furcsa dolog történik...persze ha utazunk benne azt látjuk, hogy ebben a "vákuumban" nehéz utazni, és előttünk még nagy távolság áll.
Egyébként mikor a Naprendszer szélére ért a Voyager szonda, ezt a lassulást tapasztalták..hát nem érdekes? Egyébként egy idő után pedig érthetetlen gyorsulást is fognak tapasztalni...én előre szóltam.
Szerintem a gravitáció olyan mint a mágneses erőtér...távolodva csökken az erőssége, ám sosem szűnik meg teljesen, és bizonyos távolságokkal a térerő pólust vált! Na ennyi...nem homogén az univerzum, még akkorsem ha azt hisszük.