-
Sixfreed #140 Szerintem is a sorozat legnagyobb hibája Grievous karakterének elcseszerintése. Tartakovskynál az első megjelenése zseniális volt a rettegő jedi lovagokkal (valami barlang vagy űrhajóroncs volt ott, ha jól emlékszem), és Grievous végig legyőzetlen és kemény ellenfél maradt. Itt meg minden alkalommal eltűnik valami csőben, hogy aztán elmeneküljön és hátrahagyja a legújabb szuperfegyverét a Köztársaságnak. Gáááz. Még az se enyhít a dolgon, hogy a sorozatban végül Dooku is beszól neki.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Főleg, hogy a legújabb részben még Dooku is ezt a jaj-jönnek-a-jedik-fussunk dolgot csinálja. Vazze, ez egy SITH??? Az meg, hogy elfogták, szánalmas, ennél azért előrelátóbb is lehetett volna. No persze biztos az lesz majd, hogy előre tudta az egészet, ebben az esetben azért jobb a helyzet.
Valahogy hiányzik a történetből a veszély, meg a kaland. És igenis jó lenne, ha végre felfognák ott Amerikában, hogy attól még, hogy gyerekeknek készítünk rajzfilmet, talán nem kéne hülyének nézni őket. Ez igenis egy háború. Vannak áldozatok, veszteségek, nehogy már azt higgyük, hogy az egész Klón-háború arról szólt, hogy ha valami gáz van, akkor jön a Kenobi meg a Szkájsrác, meg a tündibündi (amúgy nekem szimpatikus) padawanja és jól odapörkölnek Grievousnak meg Dookunak. Picit olyan érzés ez, mintha a Dungeons and Dragons című rajzfilm mintájára készítették volna el a filmet, főleg ezzel a minden-nap-egy-újabb-veszély-ami-mögött-a-főgonoszunk-áll jelleggel. Amúgy meg Asoka soha nem vált ruhát? (Merthogy a többieknél még érthető, ők a jó kis jedi-szerzetescsuhájukban vannak, abban pont az a pláne, hogy szegényes meg koszos...)
Tartakovsky sorozatát meg kellett volna hagyni, és ha már mindenáron akarnak durrantani valamit a gyerekeknek is, akkor csináljanak egy 3D-sorozatot a Sith háborúkról meg a Régi Köztársaságról. Vagy akár még a Yuuzhan Vongokról is, ennél az is jobb.
Mert egyébként a sorozat tényleg látványos, nekem még a zenével sincsen bajom, és tök sok lehetőség lenne benne, ha kicsit következetesebbek lennének az alkotói.
(Jabba gyereke meg egy vicc, ugyan annak sajnos nagyon rossz, de ezt már sokan kitárgyalták.)