Ahoy#72
Roliika hehe egyből levágtam hogy GDF-es vagy :))) vagyis balsejtelmem volt :)
Lehet találkoztunk egyszer a Morrisons II-ben? Nem te voltál a srác, aki sakál részegen kifejtette, hogy mekkora gigakamu, az MI bsc? :D
Na de én nem szidom a GDF-t :P mi a web programozó FSZ-re járunk, és szerintem totál jó (lehet a papír nem ér semmit) de nincs anál, meg bsz, meg digit...meg anyám kínja, viszont 2X több Java van mint nektek. PHP, action script, delphi is lesz. Ja és Javan kívül eddig minden megvolt 5ösre...szóval bízom benne nem is kicsi ösztöndíj csurran cseppen majd :P A lényeg, hogy sikerélmény legalább van... lehet mellette önszorgalomból azt tanulni amit akarsz /vagy dolgozni. Ami tetszik hogy második év végén elküldenek minket egy webes céghez dolgozni 3 hónapot, gyakorlatra. Ami nemrossz később akár ott is maradhatunk.
Aki meg azt mondja hogy a BME-n jobb az MI... lehet nem zavarják el később mert GDF-en végzett... de ugyan azt a szopóálarc matekot nyomják 90%-ban... meg 10 %-ban c-t. Akinek van kedve hozzá csinálja végig :P Van pár ismerősöm, nem is egy, aki BME-t otthagyta mert szétszopatták...és mégis jólvannak
Csakhogy bátyámat idézzem (aki igen intelligens arc) utolsó év MI-t már nem végezte el, mert kikészült. Átment tanári karra és ott fejezte be. Plusz 2 év OKJ-s prog a Számalknál. Hadd ne mondjam elég faszán keres a cikk beli számokhoz képest. Mert van tudása, és tudja is alkalmazni (nemhinném hogy deriválni kell neki ...vagy mikromakroból kérdezik ki:)
Mind a mai napig úgy terveztem, hogy elvégzem ezt a webes prog-ot, és átmegyek mérnök infóra... ahol beszámítanak 60 kreditet. De most már erősen megkérdőjelezem, hogy van-e értelme. Matekhoz sosem volt szorgalmam...mégha proghoz van agyam...
Inkább maradok a prog gyakorlatnál, mellette pár filmes/videós/fotós munka.. az legalább kreatív. Ja meg a Roliika által említett ingyenes Java SE képzés, amit GDF meg vmi német cég szervez. Az sem rossz ötlet. A profi Javasokat genyamód megfizetik