A pályakezdők között az informatikusok a legjobban fizetettek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kedves barátom... van amihez értek és van amihez kevésbé... de az okosság egy igazán relativ fogalom. Nem igazán szeretem ha bárkit is minõsitenek, fõleg olyan esetben ha még nem is ismerem az illetõt.

Tehát kérlek, hogy a minõsitõ jellegû mondataidat tartogasd meg annak, aki ezt elviseli!

Egyébként ezt a mondatod poénnak szántam: "lehet hogy CPU tervezõ mérnök és azt méri fel, hogy mekkora hõ keletkezik a hûtõbordák mentén"...

Ha neked nem tetszik, akkor passzold és haladj tovább az olvasgatásban.

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Jaja, úgy birom, hogy az sg tele van mindent tudó jól fizetett "énértekalegjobbanmindenhezamiinformatikaésmosteztjólmegismondom" típusú emberekkel. De most komolyan, ki a f@szomat érdekel itt, hogy ki mennyit keres és mihez ért, meg mi a véleménye a felesleges diplomáról (ami neki nincs), meg a felesleges nyelvvizsgáról (ami neki szintén nincs), meg a kva nagy gyakorlati tapasztalatáról (ami persze van)?????

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

Nem értek veled egyet.

Én kb 100 embert már felvételiztettem és sajnos a papírnak semmi köze nem volt a logikai képességhez. Ebben az országban nagyon kevés embernek van sajnos probléma megoldó agya. Olyan mint ha nem akarnának megoldani dolgokat, egyesek már ahhoz is lusták, hogy guglizzanak, kérdezzenek. :-(

Persze az örök kedvenc, az "összeraktam két gépet én már informatikus vagyok" :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

"mert majd beleírjuk az eula-ba, hogy ha sz@rul mûkõdik, azért nem vállalunk felelõsséget 😊 " <- Miért...ki vállalja? 😄

Tömören anyi a gondom a bsc képzéssel, hogy vannak ezek a sulik..mindenféle szuper használható dolgot oktatnak...rendszer integráció, nyelvenként programozás, szerver karbantartás stb...miért nem lehet megoldani, hogy a programozó bsc tanuljon programozást algoritmus elméletet, a rendszeradmin bsc..ha lenne ilyen tanuljon rendszer integrációt karbantartást hibaelhárítást stb... ezt nehéz megvalósítani vagy így oktatni vagy mi a tököm probléma?

Nem ilyen semmitmondó nevek hogy mérnök informatikus, gazdasági informatikus, informatikus könyvtáros...ez vicc. Rohadt drága vicc. Kell egy ésszerû tanterv... nem pedig szoros illesztést oktatni egy infósnak...abszurdisztán.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Hát akkor neked bizony a kurva anyádat 😊

Nothing Ever Changes

na, már megint megy egymás oltása. remek. 😊

többször történt meg nálunk is, hogy egy adott problémára a legjobb megoldásnak olyan eszközök használata tûnt, melyet effektív nem ismertünk, de a paraméterek indokolttá tették a használatát. pl ruby on rails... inkább felvettünk egy srácot aki penge volt a RoR-ben, pontosan el tudtuk neki mondani mit szeretnénk, ha csinálna, milyen input, milyen folyamatok, milyen output. kicsit meglepõ módon máshoz nem nagyon értett, egy sima select-es sql lekérdezésnél bonyolultabbat már nem feltétlenül látott át, hogy mit csinál. mondjuk nem is az õ dolga volt. megcsinálta a melót, átvettük, kifizettük, mindenki boldog volt.
kizártnak tartom, hogy õ a komplex rendszert fel tudta volna építeni, mert kb a RoR-on kívûl a html-hez értett (ami lássuk be, nem annyira bonyolult) és itt befejezõdött a tudása, kitekintése sem volt a többi részre.
ha ez a lehetõség nem lett volna akkor valószínû egyébként elõvesszük a kézikönyvet és elkezdjük lapozgatni, ahogy roliika írta. nem tart az olyan sokáig, ha tudod, hogy mit és hol keress. (és felépítésében hasonló rendszereket ismersz)
a nagy baj az okj-sekkel (tapasztalatom szerint), ha valamit nem tudnak csípõbõl, vagy nem találkoztak hasonló feladattal elõzõleg, akkor nem nagyon tudják, hogy hová nyúljanak, a "kézikönyvben" rossz helyen keresgélnek, vagy komplexitásában nagyon rossz megoldást adnak, ami az adott részfeladatban lehet, hogy jó, de másutt hibát/nehézséget okoz.

Azért komolyabb programot nem véletlenül szoktak tervezni. ha másért nem, mert rendes dokumentáció nélkül még egy gyenge auditon sem mehet át a végtermék. utólag, pedig a lehetetlennel határos dokumentálni egy összetettebb programot.

Aki sejti mibe kerül egy audit, az pedig nem szórakozik azzal, hogy párszor esetleg visszadobják a progit 😊
amúgy a kivitelezési technikai nehézségek miatt (amit roliika is írt) egyszer sem volt olyan, hogy ne kaptunk volna pár "sárgát".

nem is tudom, legfeljebb talán a repülésirányítási rendszerek amik figyelmeztetés nélkül tudnak átmenni 4-es vagy 5-ös auditon... megkockáztatom, még a banki külsõ szoftverek sem.

tehát a gond a szakikkal ott van, hogy lehet, hogy az adott emberke nekiugrik a feladatnak, "gyere cipó hamm bekaplak!" alapon, még az is lehet hogy jó lesz a megoldása, csak semmi komolyabb helyen nem fogják elfogadni hiteles megoldásnak. ergo nem lehet eladni. vagy legfeljebb otthoni usereknek, mert majd beleírjuk az eula-ba, hogy ha sz@rul mûkõdik, azért nem vállalunk felelõsséget 😊

Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!

A MÉRNÖK INFORMATIKUS az mit jelent? Én lehetek-e mérnök informatikus ha nem tudok és nem is szeretem a programozást. Vagyis a programozásnak nagyon az alapját tudom. Érdemes-e nekem fõiskolára menni ha engem a programozáson kívül minden érdekel pl: Virtualizáció, Rendszeradminisztráció, pl Vállalatok Informatikai rendszernének megtervezése, beszerzése. Vagy a MÉRNÖK INFORMATIKUS mindenáron fejlesztõt, programozót takar. Segítsetek nekem! Jelenleg OKJ-s Rendszerinformatikusira járok. És el kell döntenem hogy hogyan tovább mert most fogok végezni.

Lol 1 hónap persze...na innentõl ide sem írok többet. 😄 Hogy megy a flém jaaaj. 1 év volt és 4 mûszak..mi tartottuk életben az egész kibaxott farmot hogy képben legyél. A mérnökök hozzá sem lõttek mi tanítgattuk õket.

Mi más tészta, hogy egy szaros pc-re nem tudtál feltelepíteni egy ubuntu servert? Meg grafikus felületrõl akartál hozzá mysql-t meg apache-ot telepíteni? omfg...

Közben meg jössz itt, hogy milyen kemény vagy hogy sparc alapú "banki" servereket debugoltál, mert eltöltöttél 1 hónapot a sunnál valami szaros gyakorlat keretében. Ezek után egy solarissal mit kezdenél, ahol nincs apt, yum, stb... csomagkezelõ ami kinyalja a segged? Vagy felraknád arra is a gnome-ot, vagy jds-t és összekattingatnál valamit?

De az arcukra fagyott a mosoly.

Sadist
Annyira éreztem, hogy meg fog indulni a kommentekben a faszverés 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

És csináltam is belõle szervert és jól mûködik köszöni szépen. Ezekben a nagygépekben van egy kisebb linuxos számítógép 400Mhz-es procival, tulképp ez telepíti a solarist a nagy vasra szinte teljesen automatikus az egész folyamat, hacsak nem hibás 1-1 hardver...ha hibás akkor jön a csere, log törlés, adminisztráció,restart,mountolás...nade kussolok nem publikus infók.

Kicsit más tészta azért. Nagyon más. Nézz utána, ezek nagyon nem PC alapú vasak amirõl beszélgetek. 64mag 128-256giga memória. Ár 60-80 000 000Ft. Ubuntuval debugoltuk az egy dolog. 😄DD Hát jobb is kicsit a háló kezelése mint az XP-nek már nem azért.

Az informatikában is lehet okoskodni meg tervezgetni számolgatni...de ha nem jut el a megvalósításig akkor egy kalap ***-t nem ér az egész okoskodás. Ugye UML erre a példa...csoddálatos ábrákat lehet készíteni...hát csak néha kiderül, hogy amit mérnökember megálmodott az azért nem egészen úgy mûködik mint ahogy kéne.

pl azt mondja hogy DBF adattáblát olvasson be a Delphiben megírt program és használja a JET motort...mondná a mérnök...persze csak ha NULLT bekap az adatbázis, behal az egész, mérnök meg néz bután.

Muhahaa sparc szervereket debugoltal, de nemrég még ubuntuból akartál szervert csinálni amire synapticcal akartál csomagokat telepíteni😊))

Elhiszem hogy szuperül integrálsz, és baromi sok elméleti dolgot tudsz a bináris fáktól a fraktál számításon át a TCP/IP elvi felépítéséig, nade, ha felvesznek a Ciscohoz mérnöknek, és azt mondják, állíts be egy adott MAC addresshez szûrést, és csak a 8080-as porton lehet engedni az adatátvitelt...akkor mit csinálsz? Hopp elõkapod a kézikönyvet, és olvasgatod órákig? Dolgoztam mérnökökkel sajnos nem túl jó a tapasztalatom...elméleti háttér tényleg elképesztõ de a gyakorlati az szinte 0.

Sanyix
mondj valószerû példát erre a 2 szemléletre, mert ez így eddig csak bullshitnek tûnik.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Azért jó az infós képzésünk a külföldiekhez képest. Pl UK-ban fergeteg bárgyú emberek fejezik be az MSc-t lazán. Egy természettudományi egyetemen PhD képzésen ilyen bevezetõs óra volt az elején, megkérdezték, hogy ki ismeri (hallott már róla) a nevezetesebb diszkrét eloszlásokat valszámból (a nevük a kivetítõn volt), és rajtam kívül 1 ember rakta fel a kezét.
És nics diplomám, viszont a probléma megoldási képességem nem rossz állítólag...ezt meg néhány tantárgy nem fejleszti. Most a képzés felénél játok és nem adott új anyagot új szemléletet, viszont néhány tananyag fejlesztõ fejét belevertem volna az íróasztalba.

SUN nál debug 4 mûszakban, M5000-res szerverek...hardver és szoftver debug (egyébként titoktartási szerzõdésem van de annyit azért had említsek meg, hogy az FSB-n 256/512 bittel mennek az adatok egy ilyen gépen, és nem viccbõl). Mellesleg piszok megbízhatóak adódóan a Solaris oprendszer miatt is...de itt sem kérdezték milyen papírom van, csak elbeszélgetett a helyi fõnök a számítógépekrõl velem.

Anglia Java fejlesztõ. Vagy luxushajóra rendszergazdának.

"banki szervereken dolgoztam"
És mit dolgoztál velük? Néha leporoltad?

én egy öltönyös mosolygós kocsonyaagyú vagyok 😊

de engem nem kell picsán rúgni, csak simán vedd át a helyemet, ha Te jobban csinálod.
na megyek, mert fél óra múlva lejára a munkaidõm :-D

roliika ez így szép és jó, de óriási a különbség SZEMLÉLETBEN egy mérnök, és egy okj-s ügyes srác között. hidd el vannak olyan területei az informatikának, méghozzá szép számmal, ahol utóbbi labdába sem rúg, mert nem elég tág a látóköre, hogy újonnan felmerülõ problémákra hatékony választ adjon.
természetesen pl. a rendszerüzemeltetés nem ilyen jellegû kihívás, oda kiváló az okj.

egy okj-snek vannak bizonyos eszközei amiket nagyon jól ismer és a felmerülõ problémát azon eszközök felhasználásával igyekszik a lehetõ legjobban megoldani.
egy mérnök ezzel szemben a problémát és a paramétereket felméri, szállít hozzá egy optimális megoldást és azután megkeresi hozzá a megfelelõ eszközöket... sokkal inkább elméleti síkon erõs, a gyakorlatot "hozzá tanulja", az okj-s pedig fordítva mûködik. ez van ahol elõny, van ahol hátrány.

egy kreatív, precíz és óriási kitekintéssel rendelkezõ ember aranyat ér az informatikában.
A GDF szerintem nem mérvadó. A használható mérnökök 80%-át a BME (ha még ez a neve?) adja. bár meglehet ezt csak azért érzem így mert magam is ott tanultam és azokkal értek inkább szót.

legalábbis ezek voltak a tapasztalataim az elmúlt 8évben, amióta egy info céget vezetek és elég sok emberrel találkoztam, dolgoztam együtt.

A kereskedõk nem ugyanezt csinálják?
P*csán kéne rúgni az összes öltönyös mosolygós kocsonyaagyút és átvenni a helyüket!! 😄 Na jó ez csak poén...

Nothing Ever Changes

Ja a másik dolog ami még számomra feháborító, hogy amit én leprogramozok azért kapok tegyük fel 200e-ret. Na most akitõl kaptam a munkát az kap érte 400-at mert õ csak szerezte a felette lévõ is szerezte viszont õ még telefonálni is baszik majd csak lesz valami mondja õ aki már 1.2 milliót kaszál azért mert vannak kapcsolatai. Na most ketten vannak felettem akiknek az a dolguk egész nap, hogy engem baszogassanak, hogy ugyanmár milyen dolog az, hogy nincs készen a program. Én hajnali 5 ig robotolok õ hazamegy du. 4 kor, elmegy bulizni meg mittomén és jól érzi magát ezekután. Na ez az igazi szopatás.

Nothing Ever Changes

Molnibalage
"Nem kell 32 bites processzor, elég a 16, nem lehet kihasználni a 32 bitet!"...és itt egy határozott lendülettel kimentem óráról...rólam annyit, hogy banki szervereken dolgoztam, puszta programozó OKJ a végzettségem és nem szeretném ecsetelni mire használnak akár 128 bitet is, vagy neadjisten 512-t."

Én nem értek hozzá ezért csak megkérdezem. Kódoláshoz?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

és hova akarsz kimenni roliika?
Molnibalage
Miért csináljam meg az alapfokút? Pénzbe kerül és semmit nem ér? Miért pazaroljak rá idõt és pénzt? márciusban elmegyek és megpróbálom a közpfokút. Cimborám elment és mesélt az alapfokról. Vicc az egész.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

roliika: Az IT fõiskolák/egyetemek nem tudnak komoly piacképes tudást a kezedbe adni. Ezt mindenki tudja legfõképpen a munkaadók. A diploma nem azért kell mert tudában attól több leszel. A diploma megszerzésével azt bizonyítod hogy KÉPES vagy megszerezni egy bizonyos szintû tudást. Mindegy milyet.
Ezért léteznek a használható tudást kezedbe adó nemzetközileg elismert pl. microsoft vagy cisco képzések. Ezért is jöttek létre ezek a képzések, mivel a helyzet a világban cseppet sem más mint itthon (legalábbis ebbõl a szempontból)
Ugyanez van a többi fõsulin nyugi... habár én nem infó szakos vagyok, néha én is érzem h minek tanulok ilyen baromságokat (hál isten az én szakomon nincs sok felesleges tárgy). Koleszos révén sok érdekes dolgot hallok más szakokról😄
De nem hinném hogy máshol hasznosabb dolgokat oktatnának, vagy más lenne a tematika, mindenesetre nálam kivágták ezzel a biztosítékot.

GDF

Megkérdezhetem melyik ez a suli?
Bexter
Á kamu 😄 én 122 brutot kapok fris diplomásként szaktudést igénylõ területen 😄

http://bexter.hu Szép Fényeket!

Hupsz picit hosszú lett bocsi. Most megyek makroökonómiát átnézni, 18:00kor vizsga, lenyomom aztán suli otthagy..csak azért vizsgázok, kíváncsi vagyok, megbírom-e csinálni. 😊

Magyar fizetések és magyar oktatás...röviden katasztrófa minden túlzás nélkül. Ez az ország most az ügyeskedõk országa.

A cikk azt sugallja, hogy hú de jó lehet diplomásnak lenni ma itthon, pláne IT szakmában, mert akkor dõl a lé, és a diploma aranyat ér! Hát NEM!

Iszonyat rossz az informatikai felsõoktatás! Mindenbe belekapnak kicsit, a tárgyak 80%-a szinte teljesen fölösleges! És még mielõtt valaki itt elkezdi ragozni milyen jó dolog az analízis, had mondjak erre valamit.

A munkaadók 90%-át nem érdekli egyáltalán, honnét van papírod, mennyire vágod az analízist, csak hogy képes vagy-e maximálisan ellátni az adott feladatot! Sõt javaslom, hogy ahol a papír meglétét firtatják, oda nem érdemes elmenni dolgozni! Mert ha esetleg van egy integrál számítás és épp nem tudod..hát megtanulod, és aztán fogod tudni alkalmazni! Az informatika amúgy is a folyamatos tanulásról szól.

Ha minden rendeben lenne az informatikai oktatással, nem lenne ennyi informatikus munkanélküli..mert van. Nem lenne létjogosultsága olyan intézményeknek , mint a NetAcademia, Microsoft vizsgaközpont, Cisco vizsgaközpont, Java és Oracle oktató központok, stb.

Egy mérnök informatikus BSC diploma SZAK diploma. Azaz, a végzõ hallgató rendelkezik azzal a tudással, hogy képes MODERN eszközökkel HATÉKONY rendszereket létrehozni, és üzemeltetni! Tömören ennyi. Nade. Egy végzett hallgató képtelen pl vékonykliensre fejleszteni, rosszabb esetben azt se tudja mi ez. Ez NEM a tanuló hibája! Az oktatási intézményé, aki képtelen mérlegelni az aktuális szakmai elvárásokat, ósdi szoftverekkel, elavult anyagot oktat, esetleg olyat ami káros is lehet adott esetben, félrevezeti a diákot.

A szép az egészben, hogy forintosítva egy BSC képzés 1,5 millió forint!
Cserébe lesz egy papír háttértudás nélkül. Igenis kötelessége egy ilyen intézménylen az elérhetõ leg modernebb eszközöket és tananyagot biztosítani a tanuló felé!

És levezetés képpen szolgálok néhány példával..ha nem éltem volna át nem hittem volna el, hogy van ilyen.
Mérnök infós képzésen Java óra félév vége...kérdezem oktatót, hogy egy rakás dolgot nem tudunk, ugyanmár mikor szeretné elmondani vagy mi az anyag erre a félévre. Aztmondja, hogy a filekezelés majd csak 3. félévben jön 1 félévig közte nem lesz java...csak hogy értsétek ez olyan, mintha általánosban azt mondanák, hogy hát gyerekek a H betûig eljutottunk így elsõben, nade nincs gond, a z betûhöz második év végéig el fogunk ám jutni!

Másik sztori, hogy bejön az oktató/elõadó, és ecseteli hosszan hol oktatott eddig, meghogy 40 éve(lol én meg 26 mert 26 vagyok) informatikával foglalkozik, és õ nekünk egy fantasztikus rendszerszemléletet akar átadni...hát kíváncsian figyeltem mit fog ebbõl kihozni...óra közepe felé ilyeneket mondott, hogy minden megoldható mikrokontrolerekkel, nem kellenek gyors processzorok, mert hogy az rettenet nagy energia pazarlás, és idézem "Egy 'A'betû lenyomása közben a gép több milliárd mûveletet hajt végre FÖLÖSLEGESEN". Na itt gondolkodtam el hogy ki kéne menni errõl az óráról de még maradtam kicsit, bár eléggé vörösödött a fejem...jött a következõ rendkívül eszes megjegyzése: "Nem kell 32 bites processzor, elég a 16, nem lehet kihasználni a 32 bitet!"...és itt egy határozott lendülettel kimentem óráról...rólam annyit, hogy banki szervereken dolgoztam, puszta programozó OKJ a végzettségem és nem szeretném ecsetelni mire használnak akár 128 bitet is, vagy neadjisten 512-t.

Következõ sztori, 2 hónapja szintén itt történt, hogy bementem órára, és valami gépész csávó beszélt a szoros illesztésekrõl, fogaskerekekrõl, furatokról...padtársamtól megkérdeztem, jó helyen járok-e...azt mondja igen mérnök infó...és kimentem...nos a dolog úgy alakult, hogy most vagyok másodéves, még lenne hátra 1,5 év...de a továbbiakban ezt az intézményt nem kívánom támogatni további 1 millió forinttal, a képzés egységes tehát mindenhol ez az oktatás megy, talán nem ennyire dilettáns tanárokkal, de kitudja.

Esküszöm 5* több hasznos dolgot tanultam OKJ-s képzésem alatt mint itt. Januárban megyek Java képzésre(ingyen), és irány külföd...800 000Ft-ot ígérnek és leszarják milyen papírom van.

Összesítve...az oktatás úgy szar ahogy van, NEM a diploma számít, hanem hogy képes vagy-e ellátni a feladatod, és inkább azt mondom, hogy többet ér egy szakképzés...hálózati java programozó, akármi mint egy diploma, és rendkívül fontos legalább 1 idegennyelv tudása! Higgyétek el, ha van nyelvtudás és egy rendszergazdi okj, baromi sok pénzt lehet keresni így! Propagandát meg szarni le magasról!

Voltam pár interjún, és sehol nem kérdezték, van -e diplomám vagy mim van..adtak 1 feladatot, és az esetek többségében megtudtam csinálni, és fel is vettek volna..de inkább idegennyelvet tanultam még mellé és megyek külföldre.

Sanyix
mit nem értesz azon, hogy az alapfokú nyelvvizsga még annyit sem ér, hogy 1-et lépjen érte az ember?
Én is tudok angolul, még sincs középfokú nyelvvizsgám. Miért? Mert leszarom 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"Egy program fejlesztõje is vagyok. Angol nyelven beszélünk egymással"

Ugyan már! 😄 Akkor miért nincs középfokú nyelvizsgád, de legalább alapfokú?

Vorpal
202 ezer forint bruttó - tényleg nem kell leülni ettõl - nettóban az éppen elég a rezsire meg a kajára Bp.en, de a csajod nem fog boltról boltra rohangálni.
Ahoz un. "vállalkozónak" kell lenned.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Ismerõs helyzet... 😄

Nincs diplomám, programozó végzettségem van, de ha mégegy segghülye hozzánemértõ diplomással kell dolgoznom inkább felkötöm magamat. Kb 3 olyan ember volt eddig akinek diplomája volt és ténylegesen értett a gépekhez. A többi is okos volt csak úgy látszik, hogy szégyenlõsek voltak megmutatni, hogy mit rejt a kis mappájuk.

Nothing Ever Changes

Molnibalage
Vagy nem nézted meg az aláírásomat? Egy program fejlesztõje is vagyok. Angol nyelven beszélünk egymással, csak nem palacsintasütésrõl meg hasonlókról...

Molnibalage
Kimomdta, hogy alapfokon nem? A középfok határán vagyok a tanárom szerint. Meg attól függ, hogy mit és hogy. Bonyolult mûszaki szövehez nem vagyok és "csevegésben" sem. Nem azon részét használom az angolnak...

Sanyix
mi köze a vizsgának ahhoz hogy hogy beszélsz egy nyelven. Ugye nem álomvilágban élsz? Amúgy is, középfokkal adják oda a diplomát, milyen alapfokról beszélsz?
középfokkal adnak diplomát, másra nem jó, de alapfokért még azt se, az kb ilyen "jólvanpistikepirospont" szintû.

Igen barátom, csak csak! Meg a te CPU tervezõ mérnököd, aki egy hõmérõvel méregeti a CPU-kat!

Egy gépészmérnõk, aki még alapfokon sem beszél angolul... ez valami vicc?

Azért nálad csak csak ..

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Szerintem a dobogós helyezések kihírdetése elõtt várjuk be Feyer-t is!!!!