mcganyol#40
roliika ez így szép és jó, de óriási a különbség SZEMLÉLETBEN egy mérnök, és egy okj-s ügyes srác között. hidd el vannak olyan területei az informatikának, méghozzá szép számmal, ahol utóbbi labdába sem rúg, mert nem elég tág a látóköre, hogy újonnan felmerülő problémákra hatékony választ adjon.
természetesen pl. a rendszerüzemeltetés nem ilyen jellegű kihívás, oda kiváló az okj.
egy okj-snek vannak bizonyos eszközei amiket nagyon jól ismer és a felmerülő problémát azon eszközök felhasználásával igyekszik a lehető legjobban megoldani.
egy mérnök ezzel szemben a problémát és a paramétereket felméri, szállít hozzá egy optimális megoldást és azután megkeresi hozzá a megfelelő eszközöket... sokkal inkább elméleti síkon erős, a gyakorlatot "hozzá tanulja", az okj-s pedig fordítva működik. ez van ahol előny, van ahol hátrány.
egy kreatív, precíz és óriási kitekintéssel rendelkező ember aranyat ér az informatikában.
A GDF szerintem nem mérvadó. A használható mérnökök 80%-át a BME (ha még ez a neve?) adja. bár meglehet ezt csak azért érzem így mert magam is ott tanultam és azokkal értek inkább szót.
legalábbis ezek voltak a tapasztalataim az elmúlt 8évben, amióta egy info céget vezetek és elég sok emberrel találkoztam, dolgoztam együtt.