A pályakezdõk között az informatikusok a legjobban fizetettek

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Nekem sincs diplomám csak leállamvizsgáztam, mert nincs nyelvvizsgám (bár azért elboldogulok az angollal). 250 bruttóval indultam próbidõre és akkor is jártak már a béren felüli juttatások. Most véglegesítettek és ez kapásból +30 bruttó. Ha lesz dimploma akkor még kb. ennyi. Magyarán kezdõként kevesebb, mint 1 év után cirka +30%-os növekedés lehet a vége. Talán szerencsésis is vagyok, de BME-s gépészként értékelik a tudásomat.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nekem 8 éve volt a kezdõ fizetésem nettó 200... diploma nélkül. Na persze én egy elég speckó ágban dolgozok, amit nem tanítanak itthon iskolában.

"lehet hogy CPU tervezõ mérnök és azt méri fel, hogy mekkora hõ keletkezik a hûtõbordák mentén"

Te sem vagy valami okos gyerek...

Ez csak egy feltételezés, hogy szerel... lehet hogy CPU tervezõ mérnök és azt méri fel, hogy mekkora hõ keletkezik a hûtõbordák mentén :)

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

most nem az, de mikor kezdett? Ez a kérdés...
bár az a kis kép elég vicces, amin a csávó egy pc tetejére hajol és úgy tesz, mintha szerelné. elvégre egy pc szervizeléséhez nem kell diploma, de még 8 általános sem. általános iskola 5. osztálya óta én szervizelem az infó tanárom gépét, szakközépben infó szakon mi oktattuk az infó tanárt a gyakorlati dolgokra, õ pedig az elméletet nekünk.
aki diplomát szerez, teljesen más dolgokhoz fog érteni, mintsem hogy pc-t szereljen.

Bruttó 202.000 az kb 123.000 nettó. Úgy csinálsz mintha ez valami hihetetlen összeg lenne.

Magyarországon nagyjából minden második ember nem azt a pénzt keresi, mint a hivatalos fizetése. Ezért az ilyen statisztika nem sokat ér.

Pl. a mezõgazdaságban egészen biztosan a kötelezõ minimálbér duplájára van bejelentve egy alkalmazott, mert oda nem ér el az APEH keze. (Sok munkás pedig egyáltalán nincsen bejelentve...)

A legmagasabb hivatalos fizetések pedig azért vannak a nagy cégeknél, mert ott havonta van APEH ellenõrzés és nem lehet csalni.
és ez a cikk melyik országról szól??

Sanyix
De normális(ak), a tudást megfizetik. Mellesleg soha sem hazudozok, az nem az én formám.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Én meg épp a második diplomámom dolgozok ... és az a tapasztalatom, hogy néhány cég pedig elfecsérli az alkalmazottai gondolkodását és kreativitását

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Narxis
Az se volt normális aki neked annyit fizetett, hacsak nem hazudozol szokás szerint.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sanyix
(nekem nincs diplomám, de 202-nél több bruttóval indultam fejlesztõként :D és nem ismerek senkit)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

← ElőzőOldal 4 / 4