• Molnibalage
    "Egy BSC az SZAK diploma. SZAK tudással SZAK embereket kéne képezni."

Mármint az várod, hogy gyakorlatilag szakmád adjon? Az felsőoktatás az nem szakmunkásképezde. Ez kokrétan melyik szakokra érted? Mert úgy látom csak infósoról beszélsz. Van tapasztalatod más karról / szakról is?
    ---

"Ha valaki autodidakta akar lenni tegye de akkor minek a diploma."

Mert az egyetemen kapott tudással már tudok az lenni. Ha nem jártam be volna akkor nehez menne a tanulás, fel sem fognám azt a sok dolgot amit magamtól tanultam (vagy ÉN jöttem rá magamtól!).
    ----

"HASZNÁLHATÓ dolgokra kéne oktatni"

Én még a régi rendszerben tanultam. Eddig úgy tűnik sok hasznos dolgot tanultam. Nem konkrét dolgokat, hanem átfogó képet kaptam. Pár mondatban a cégnél felvilágosítanak és értek szinte mindent elsőre.
    -----

"némi matek hogy értse is mit merre"

Egyedül ezt keveseltem pedig 4 félév volt 8,8,6,4 óraszámban. 8,8,8,4 kellett volna vagy esetleg 10 a 3. félévben. Akkor volt vektroalgebra és diffegyenletek. Abból még heti 10 sem ártott volna. A való életben nem sok diffegyenletet oldasz meg, de ha ismered az átalános diffegyenenletet akkor átlátod magát a folyamatot és érted, hogy mi zajlik a rendszerben és értelemezni tudod az egyes eseteket és hogy mit jelentenek. Aki erős matekban az sokmindent tud.
    -----