Mármint az várod, hogy gyakorlatilag szakmád adjon? Az felsőoktatás az nem szakmunkásképezde. Ez kokrétan melyik szakokra érted? Mert úgy látom csak infósoról beszélsz. Van tapasztalatod más karról / szakról is?
---
"Ha valaki autodidakta akar lenni tegye de akkor minek a diploma."
Mert az egyetemen kapott tudással már tudok az lenni. Ha nem jártam be volna akkor nehez menne a tanulás, fel sem fognám azt a sok dolgot amit magamtól tanultam (vagy ÉN jöttem rá magamtól!).
----
"HASZNÁLHATÓ dolgokra kéne oktatni"
Én még a régi rendszerben tanultam. Eddig úgy tűnik sok hasznos dolgot tanultam. Nem konkrét dolgokat, hanem átfogó képet kaptam. Pár mondatban a cégnél felvilágosítanak és értek szinte mindent elsőre.
-----
"némi matek hogy értse is mit merre"
Egyedül ezt keveseltem pedig 4 félév volt 8,8,6,4 óraszámban. 8,8,8,4 kellett volna vagy esetleg 10 a 3. félévben. Akkor volt vektroalgebra és diffegyenletek. Abból még heti 10 sem ártott volna. A való életben nem sok diffegyenletet oldasz meg, de ha ismered az átalános diffegyenenletet akkor átlátod magát a folyamatot és érted, hogy mi zajlik a rendszerben és értelemezni tudod az egyes eseteket és hogy mit jelentenek. Aki erős matekban az sokmindent tud.
-----