barr#111
Egyetértek. Rengetegen kidakadnak hogy mennyire felesleges tárgyakat kell hallgatniuk az egyetemen, és mindezt úgy teszik mintha esélyük sem lett volna arra hogy utánajárjanak mire is van szükségük, vagy mit is tartanak feleslegesnek. Kérem,ott vannak a tantárgyi és féléves tematikák bárki számára, csekkolod milyen tárgyaid lesznek, ha nem tiszta hogy mit is tartalmaz akkor google-->jegyzet keresése,és tiszta lesz hogy nagyvonalakban miről is lesz szó. Nagyon gyerekes dolog játszani az áldozatot, ha valaki arra nem képes hogy utánajárjon mit is fog hallgatni az egyetemen, az az életképtelenség első jele. Ha nem akarod azt tanulni amit az egyetem/főiskola nyújt, egyszerűen keresel magadnak mást. Azzal viszont abszolut egyetértek, hogy magában a papírnnak nincs szignifikáns súlya, viszont azt tényleg be kell látni, hogy ha valaki x évet szopott azért a diplomáért, akkor abban az emberben tényleg ott van a lehetőség,hogy gyorsabban s hatékonyabban adaptálódjon a munkahelyén előforduló feladatokhoz. Vannak hibái a mostani felsőoktatási képzésnek, ez kétségtelen, de minden szélsőséges megnyilvánulás vagy sznobizmus vagy a sértettség amiatt hogy kigolyózták az illetőt. Ahogy hallgatom a nagy koponyákat egyre szilárdabb lesz az a véleményem hogy a speciális tudás veszélyes is lehet, mert ha beüt a gebasz, akkor bizony az ember hirtelen nagy bajban találja magát. Az egyetemi oktatás azért van annyira széleskörű, hogy sok minden finomságot körbejár, még ha egyénenként valaki valamit feleslegesnek is gondol, ami akár jogos is lehet az illető szemszögéből. A lényeg annyi lett volna, hogy nem elsődleges a papír, viszont számít, pont a fentiek miatt. Aki rajong a szakmájáért az úgy is ráfekszik autodidakta módon a tanulásra, és szvsz ez az ami igazán számít, és ehhez szerintem az egyetem megfelelő táptalaj. Nem kell megváltást várni a sulitól, mert az csak asszisztál a tanulmányaid mellé.