• Deloi
    Azok, akik az első éveben otthagynak egy fősulit/egyetemet pedig menne nekik, azok sztem hibát követnek el, mert az elején még fogalmuk sem lehet arról, milyen is az egész valójában.
    Én végzős BME-s vagyok, és az elején néha úgy éreztem, nem nekem való ez a sok elmélet. De szakirány, meg önálló munkák során, amikor azzal foglalkozhattam ami érdekelt, azért éreztem, hogy nem véletlen, hogy ilyen erős elméleti alapot adtak nekünk. Egy részére mindenkinek szüksége van, ha érteni akarja, amit csinál. Ilyen széles rálátás miatt lehetsz jó szakember, aki nem csak használni tudja a meglévő eszközöket, hanem újat is alkotni, tervezni is képes, EZ a lényege az egyetemi oktatásnak. A főiskolai ehhez képest még gyakorlat orientáltabb.
    Infósoktól is hallottam (én nem az vagyok), hogy nem arra mennek rá, hogy minden nyelv nyavajáját leadják nekik. A suli csak a tudást, az eszközt adja a kezedbe, hogy utána te magad legyél képes arra, hogy megtanuld, amit kell. Aki úgy áll az egészhez, hogy minimum legyen meg, az tényleg semmi gyakorlati tudással kerül ki onnan. Mindenkinél magán múlik, hogy mire viszi. Ha vmibe jó akarsz lenni, felveheted az arra specializált választható tárgyakat Mivel megalapozták a tudásod, ha meg akarsz tanulni egy nyelvet, elmész kiveszed a könyvet, és pár hónap alatt jó lehetsz benne, aztán jelentkezhetsz szakmai gyakorlatra, hogy még jobb légy. Mindenkinek magának kell keresnie az utat, mert ez nem középsuli, hogy mindent az öledbe tesznek...
    De nem ez a kihívás, ez a könnyebb része, egy nyelvet megtanulni nem olyan nagy kunszt! De komplex gondolkodásmóddal rendelkezni, tervezni, újat alkotni, na az ami különlegessé tesz egy mérnököt.