torreadorz#118
"Az egyik a jelenlegi motorok kicserelese kombinalt benzin/diesel/kerozin/gaz/stb.-elektromos hajtasra"
Azért remélem tudod hogy ez egy vicc kategória. Egy autóban motorcsere=gazdasági totálkár. Főleg hogy egy mai autók már olyan spécik van összerakva és annyira ki van számolva minden, hogy utolag egy nem odatervezett motor behelyezése csak igen komoly gányolással lehet megoldani ennek következménye a komoly teljesitmény és élettartam vesztés lenne nem beszélve arról hogy az autó értéke a későbbi eladás során a béka segge alatt lenne (ti: te sem vennél ma egy olyan opelt amiben suzuki motor van és trabant sebváltó...)
Én nem tudom, ti nem ebben a világban éltek? Nincs autótok? Vagy csak tul sokat neteztek és elhisztek mindent amit az interneten irtok?
Tessék szépen bemenni a legelső autószerelő mühelybe az aktuális 10 évnél fiatalabb autótokkal és tessék szépen megkérdezni hogy lehet-e és mennyibe kerülne belerakni egy másik gyártótól származó motort? Esetleg ugyanattól a gyártótól de más köbcentis motort? esetleg mennyibe kerül a benzines autótokat dieseles autóvá alakitani (hisz itt nem csak motorcsere van, komplett üzemmód átalakitás).
Ezt most halál komolyan mondom és azt is tudom hogy a választ meghallva egyikőtök sem fog motorcserében gondolzni mert egy ilyen átalakitás többe kerül mint amennyit az autó egyáltalán ér, később eladhatatlan lesz, és sohasem lesz olyan mintha vettél volna egy ilyen gyári példányt.
"A masik a regi autok kitiltasa a varosokbol, igy aki nem vesz uj autot vagy nem epiti at a regit, az csak tomegkozlekedni tud."
Jó ötlet, de ehhez nem kell elektromos autó. A probléma az hogy pl. magyarországon ma visszafelé fejlesztik a tömegközlekedést. Tehát hiába tiltod ki az autót ha nincs helyette mivel menni.