torreadorz#109
Az a bajom hogy én már évek óta olvasok itt az sg-n ilyen hozzászólásokat hogy az elektromos autóra való átállás milyen gördülékeny meg egyszerü meg olcsó meg jó meg stb.
Ehhez képest most van egy autó ami ha jól értem amerikában kerül ~23 millió forintba, itthon az adok,regdij stb miatt az ára körülbelül 35 millió forint lenne és még ilyen árak mellet is éppen csődközelben van a gyártó (ergó lehet hogy ez még egy veszteséges ár és csak azért adják ilyen olcsón hogy ne legyen nagy felhördülés).
Na most ha szintén jól értem, akkor ez az autó már körülbelül versenyképes egy hagyományos autóval.
Innentől már csak picike probléma van.
Egy hagyományos új autó 3-5 millió forint magyarországon
ez meg kb. 35 millióba kerülne és semmivel sem tud többet.
Tehát még ha minden más probléma meg lenne oldva, még infrastruktúra is (azért nem megy az olyan könnyen, lehet hogy te jajgatnál itt a leghangosabban amikor lekapcsolják nyáron az áramot és 40 fokba nem megy a klimád a lakásban, mert sajnos még sem birja a terhelést a rendszer a hirtelen rádugott sok autó miatt), akkor sem vennének az emberek 35 milliós autót, és amerikában sem kezdenének el 22 milliós autót venni, amikor 10 misiért ott már fullos terepjárót kapsz.
Szóval csak azt tudom mondani hogy idő idő idő. Aki meg nem hiszi annak ajánlom megnézni a 4-es metrót, 30 éve kezdték el megtervezni és még ki tudja mikor lesz kész, de már most annyiba kerül amennyit soha nem fog visszahozni. És ez csak egy metró, nem egy teljes jármüpark teljes infrastrukturával.