• Dany007
    #6
    Az a gond, hogy a vallás alapja a Hit. És azt nem lehet bizonyítani, se cáfolni igazán. Mivel úgymond mindenre tudnak valamit mondani.
    Olyan dologban hisznek, ami tudományos módszerekkel igazolhatatlan, ismételhetetlen stb...
    Mindig van egy aduász, egy Jolly-Joker. Ez az ért van mert Isten így akarta. Az meg azért halt meg mert Isten úgy akarta. Stb stb stb...
    A Bibliát is úgy értelmezik, ahogy akarják, vagy ahogy jónak látják saját hitük igazolására.
    Nem egyszer vitáztam mélyen vallásos emberekkel, akiktől megtudtam, hogy a Biblia bizonyos részeit szó szerint kell érteni, bizonyos részeit csak képletesen, más részeket pedig csak hasonlat ként stb...
    Szal sok mélyen vallásos emberben, és most mind1, hogy keresztény, olyan mély a hinni akarás, hogy sokszor az egyértelmű dolgokban se látják meg a lényeget.
    Nekem nincs bajom a vallással, csak azzal van bajom, amit az emberek csináltak belőle az évszázadok folyamán. Az emberi hiszékenységet / butaságot és félelmeket kihasználva manipulálták az embereket.
    A vallásnak erkölcsi tanítás lenne a lényege. Kb a 10 parancsolat, és annak kifejtése. Azt kész semmi több. Semmi köze ahhoz, hogy hogy keletkezett a világ, ki teremtette az embert, és hogy mi lesz a halál után. Az mind csak üres hablaty, fantázia stb... Csak az a gond, hogy ezek adják a legerősebb érzelmi hatást... Ha jó teszel a menybe jutsz ha rosszat akkor a pokolba. stb... Ezzel kordában lehet tartani az embereket, hogy tartsák magukat az erkölcsi normákhoz.
    DE
    És itt jön a lényeg, hogy ezeket az eszközöket az évek során felhasználták az emberek irányítására. Sőt, odáig jutottam, hogy pár éve nyáron beszélgettem egy értelmiségi 25-26 éves sráccal, aki mélyen vallásos.
    Odáig húztam nyújtottam a vallási beszélgetésünket, hogy azt mondta, igen aki nem hisz Istenben az a pokolra jut. Azért ez elég durva volt.
    Ott vannak az arabok. Náluk arra használják fel a vallást, hogy a túlvilági boldogság reményében öljék meg magukat és ezer másik embert is. Holott az eredeti muzulmán vallás egy szóval se írja, hogy a gyilkosság bármilyen formája is pozitív lenne. Ugyan ez a szent háborúkról...stb...