• toto66
    A vallásnak valóban van társadalmi szerepe, ezt soha nem vitattam.
    De ha az emberiség fejlődni akar akkor nem korlátozhatja tudatlanság!
    Tehát kutatni kell, és ha egyes dolgok nem a vallás által elfogadott módon léteznek, hát akkor nem gördíthet a vallás a tudomány elé akadályt.
    A hitnek a társadalomban összetartó ereje volt, most ez nagyon hiányzik, de nem lehet visszahozni a középkort, ezt be kell látni és új összetartó erőt kell találni, olyat amelyben hívő és ateista is partnere egymásnak. A hitnek a magánéletbe kell visszavonulnia, mert ha nem, mivel a mai világban már nem összetartó, hanem megosztó erő, hiszen a fenti emberek csoportját osztja meg.
    Sajnos ez a megosztottság nem kedvez nekünk, például félre kéne tenni azt a meggyőződést, hogy erkölcsös csak az egyik vagy a másik lehet. Kérem az erkölcs nem hit kérdése, vagy erkölcsösen él az ember vagy nem, vagy jó ember valaki vagy nem! Én ateista létemre teljesen problémamentesen élek olyan embertársaimmal akik hívők, nem akarom őket megtéríteni, és ők sem akarnak! Viszont egy "tudományos" fórumon, még ha az bulvár is, szívesen elmondom a véleményem.
    Ebben a fórumban véletlenül indítottam el a vallás kérdését (a vallás nem azonos a hittel), azzal hogy egy hívők által sokat említett érvet cáfolna meg ha sikerülne életet létrehozni mesterségesen. Ezzel nem is vitatkozott senki....
    Amikor a vallásról negatívan írok nem a hívőkre gondolok, hanem azokra a vallásokra amelyeket felhasználva kihasználják a hívők hitét önös érdekekre. Ezt kellene megszüntetni az által, hogy a hit csak a magánszférába létezzék (mert hiszen ott is létezik eredendően). Ebben lehetne segítség a tudomány, akár azzal is hogy a dogmatikusok kezéből kiveszi sorra az érveket, amikkel hatást gyakorolnak az emberekre.