• Epikurosz
    #9
    A Bosch profiljába épp belefér a bűnözés elleni eszközök fejlesztése: "A Bosch cég biztonsági, környezetvédelmi, egészségügyi és komfortcélokra egyaránt felhasználható érzékelőket megalkotó kutatócsoportja nyerte az idei Német Jövő Díjat."

    Monoron múlt vasárnap éjjel két fiatalember bement egy 80 éves néni udvarába, és lekapcsolták a villanyóra főkapcsolóját, vagy biztosítékát. A néni kiment az udvarra, hogy megnézze, miért nincs villany. Ahogy kilépett, úgy fejbe ütötték, hogy azonnal meghalt. A gyilkosokat már elfogták, de miért nem lehet megakadályozni az ilyen eseteket?
    A kormány, EU-s pénzek bevonásával mindenféle programokat indít, "felzárkóztat" - persze látható eredmény nélkül -, szocpolt osztogat, segílyeket szór két kézzel egy jól meghatározott etnikai csoport felé.
    Közben ott vannak, akik igazán rászorulnának az állami támogatásra, és meg is érdemelnék: a hajléktalanok, az egyedül élő idősek. Velük a Gyurcsány-rezsim és a szociológiai tanulmányokat író értelmiségi klikk nem törődik, le se sz.rja őket. Nincsenek milliárdos programok, hogy a hajléktalanokat visszavezessék a társadalomba (amik vannak azok porhintés, karácsonyi meleg tea osztogatás), az öregek iránt pedig bűnös közönnyel viseltetik ez a kormány. Pedig ez a cikk is mutatja, hogy a biztonsági eszközök rendelkezésre állnak, és nem is olyan drágák.