• Justil
    #27
    "de ha majd sikerül akkor ugyis elég gyorsan rá fognak jönni hogy egy gondolkodó gép pont annyira engedelmeskedik mint egy ember és minnél okosabb annál kevésbé befolyásolható"

    az a baj, hogy itt olyan kérdéseket feszegetsz, amit nálad sokkal de sokkal okosabb emberek sem tudnak teljességgel megválaszolni. konkrétan honnan a fenéből veszed, hogy ha csinálnak egy nagyon okos robotot (szándékosan nem írom, hogy az embernél okosabbat, mert az mondvacsinált definíció), akkor az kevésbé lesz irányítható és befolyásolható mint egy nála kevésbé okos robot?
    azért ne keverjük a szezont a faszommal jó? nem embereket próbálunk gyártani, hanem mesterséges intelligenciát, ami azonban pont azért, mert mesterséges, csak utánozza az emberi intelligenciát, ebből kifolyólag ha 1 nap majd nagyon sok mindenre képes is lesz és bizonyos területeken akár lepipálhat minket, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a "gondolkodásmódja" olyan lesz, mint a miénk. Arról nem beszélve, hogy mi az, hogy "miénk", hiszen az emberek közül is ki lehet emelni két embert úgy, hogy ég és föld legyen kettejük gondolkodása...
    a robotnál pedig mindig is kőkemény matek lesz a háttérben, szóval...óvatosabban az ilyen megállapításokkal ember, talán nem az én a robot meg a terminátor meg hasonló filmekből kellene meríteni, ha ilyen témához akarsz hozzászólni :)