Lassan bedobjuk lapjainkat az MI ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
honnan tudod, hogy melyik látszólag teljesen felesleges matematikai tudományágnak lesz döntõ szerepe egy teljes AI megépítésénél?
valaki itt említette a genetikus algoritmusokat, a cikkben szó esik döntésfáról (legtöbbször döntési fa néven nevezik), szokták itt emlegetni a neurális hálózatokat a mintafelismeréshez, statisztikai, valószínûségszámítási modelleken alapuló döntéshozókat, ezekben a modellekben megoldáskeresési módszereket (pl. http://en.wikipedia.org/wiki/Minimax ), van rengeteg kutatási project ezekkel kapcsolatban, kongnitív tudományterületeken, CNS - computational neuroscience, idegtudományok.. és blablabla.
az elmúlt közel 50 évben nagyon intenzív kutatás folyik az MI területeken.
mindeddig a legsikeresebb próbálkozások nem jutottak túl azon, hogy fognak rengeteg szabályt, és megmondják a gépnek, hogy ezek alapján mûködjön.
emellett úgy gondolom elég erõs olyanokat kijelenteni, hogy valami felesleges és nem vezet eredményre.
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
"de a matematikai jelentõségét hagyd meg azoknak, akik ahhoz értenek" ha ez nekem szólt, a matekhoz is értek :))
Félelmetes, hogy hogy lehet ennyi baromságot összehordani. :(
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Az 40-es években volt egy fizikus pasas, aki kitalálta, hogy lehetne úgy iratokat másolni, hogy egy elektromosan feltöltött hengert végigvilágítanak az eredeti képrõl visszaverõdõ fénnyel, átgörgetik a hengeren a papírt, aztán az magához vonzza a festéket. Minden nagyobb cég elhajtotta, hogy ez egy baromság. Egyszer aztán mégis kapott támogatást, és ma már egy iroda elképzelhetetlen lenne a találmánya nélkül. Ha valaki eddig nem jött volna rá, a Xeroxról van szó.
Úgyhogy aki ilyen bátran ki meri jelenteni, hogy ez a dolog baromság, az inkább tartsa távol magát a tudományoktól, mert különben sokszor kell elnézést kérnie.
mellesleg a malom játékra létezik optimális nyerõ stratégia, be van bizonyítva, hogy az elõször kezdõ játékosnak létezik ez, de valami egészen bonyolult az is, szal bonyolultság elméleti szempontból tök jó, de gyakorlatban azt sem fogja, illetve tudja senki használni.
Amúgy én nem értek semmi ilyen supertudományhoz, de az tényleg igaz, hogy megjelenik egy tudományos cikk, amelynek témája olyan emberek munkája, akik életület teszik fel ilyen projectekre, aztán jönnek suttyók, és azt mondják, hogy márpedig ez nem így van...:)
(még azt is megkockáztatom, hogy van köztük olyan tudós, aki több mint 2,5 hónapot foglalkozott genetikus algoritmussal<#idiota>#idiota>)
De tényleg nem akarok vitát, nem megbántani akartalak, de ez egy EZSGÉ jelenség:)
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
az a baj, hogy itt olyan kérdéseket feszegetsz, amit nálad sokkal de sokkal okosabb emberek sem tudnak teljességgel megválaszolni. konkrétan honnan a fenébõl veszed, hogy ha csinálnak egy nagyon okos robotot (szándékosan nem írom, hogy az embernél okosabbat, mert az mondvacsinált definíció), akkor az kevésbé lesz irányítható és befolyásolható mint egy nála kevésbé okos robot?
azért ne keverjük a szezont a faszommal jó? nem embereket próbálunk gyártani, hanem mesterséges intelligenciát, ami azonban pont azért, mert mesterséges, csak utánozza az emberi intelligenciát, ebbõl kifolyólag ha 1 nap majd nagyon sok mindenre képes is lesz és bizonyos területeken akár lepipálhat minket, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a "gondolkodásmódja" olyan lesz, mint a miénk. Arról nem beszélve, hogy mi az, hogy "miénk", hiszen az emberek közül is ki lehet emelni két embert úgy, hogy ég és föld legyen kettejük gondolkodása...
a robotnál pedig mindig is kõkemény matek lesz a háttérben, szóval...óvatosabban az ilyen megállapításokkal ember, talán nem az én a robot meg a terminátor meg hasonló filmekbõl kellene meríteni, ha ilyen témához akarsz hozzászólni :)
Tudom hihetetlen, de attól, hogy egyszerûek a szabályok, és a szerencse is közrejátszik, még ebben is gondolkodni kell.
ha eleg jo a program, akkor az embernek itt sem lesz eselye egy ido utan, mert nem kepes lepest tartani, mint ahogy a sakknal sem."
Váó, hát ez tök zseniális gondolat. Hogyhogy nem írtál még ilyen progit? Hát mekkora istencsászár lehetnél, az egész Alberta egyetem leborulna a lábaid elõtt.
"
/signed
Gratulálok a programozóknak, csak így tovább!
De ez még messze nem MI..
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
És azt hogyan? Mert az egyes osztások között nincs valószínûségi összefüggés, ahogy két kockadobás között sincs. Mindig 1/6 az esélye egy oldalnak és annak is egyforma az esélye, hogy ha kihúzol egy kártyalapot az 52-bõl akkor ezt megismételve egy adott kártya kihúzására az esély nem változik..
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
(bízzunk benne mi életünkben még nem kövektezik ba a SkyNet:D)
Amúgy ha heads up-ra képes, az se semmi. Én nyomtam online heads up-ot (1-1 ellen) és igen jól lehet stratégiázni...
és ott bizony a profik 5000 dolláros HUP-ra ültek be... amiáltalában 1 perc volt.
ezek után ha átlag 10 bõl 5-6-7 X nyer akkor már a Polaris milliomossá tesz valakit... mások kárára... ezért fizetnek szerintem sokmillió dollárt a progiért. Az online pókert könnyû átverni.
Amugy grat nekik.
ilyenkor meg sem próbáljátok "kiértékelni a játékállást", mielõtt rányomtok a gombra? ezeket utána több százan olvassák ám. kicsit sem égõ?
Egyébként meg sosem értem hogy miért jó az emberrel összehasonlitani a gépet ennyi erõvel a targoncát is benevezhetnék a súlyemelõk versenyére azt lehetne mondnani hogy fhúúú meg fháá...
"Többen csak úgy tekintettek a gép diadalára, mint a szilícium újabb elõrenyomulására, amivel idõvel felsõbbrendûvé válhat az emberekkel szemben."
Ebben sem hiszek. Mi értelme lenne egy embernél okosabb erõsebb gondolkodó gépnek? Persze most még nagy muri mert soha senkinek nem sikerült még ilyen, de ha majd sikerül akkor ugyis elég gyorsan rá fognak jönni hogy egy gondolkodó gép pont annyira engedelmeskedik mint egy ember és minnél okosabb annál kevésbé befolyásolható. Innentõl kezdve meg ugyis hasznavehetetlen az ember szempontjából, szóval szerintem nem kell félni attól hogy majd nagy tömeggyártásba kezdenek egy olyan géppel ami okosabb erõsebb,intelligensebb mint egy ember és még önálló véleménye is van.
mint az én Quakezésem.. magam sem tudom mi lesz a következõ lépésem, nemhogy az ellenfelem :D
a poker, ha kiveszed a human faktort, csak valoszinusegszamitas es nyereseg-optimalizalas kerdese. a gep minden osztas utan ki kell szamitsa, hogy melyik jatekosnak mi lehet a kezeben (ezekhez hozzarendel egy valoszinusegi egyutthatot) es osszeveti az eselyeket a sajatjaval. persze be lehet programozni egy kiszamitott bloffolesre is, amikor is tetet fog emelni akkor is, ha relativ kicsik az eselyei.
ha eleg jo a program, akkor az embernek itt sem lesz eselye egy ido utan, mert nem kepes lepest tartani, mint ahogy a sakknal sem.
Ha iszonyat pici téten mondjuk napi 10 dolláral zár 6 asztalon játszva,
Mindezt 10 teremben...
napi 100 dollár úgy hogy mi közben iszogatunk a haverokkal, meg napozunk a napágyban... ennyi