Modern Warfare 2
-
Szívemből szóltál... :) Pedig én még egy elég "friss" játékos vagyok ami a MW2 -t illeti. Egyébként annyiban armageddon666 -nak igaza van, hogy minél ügyesebb játékos vagy annál kevésbé zavarnak a csalók. (A nem durvák!) Az igazán "überprofik" szeretnek is ellenük játszani elvégre neki az "átlag" játékos nem kihívás. Ellenben és is csak relatíve keveset tudok illetve akarok játszani. Nem erről szól az életem nekem ez csak egy jópofa kikapcsolódás. Ergo a büdös életben nem leszek igazi profi. Szóval engem tetves módon zavar a sok rafinált csíter. Már mondtam lejjebb valahol: cold-blooded+ninja pro+silencer és ezerrel szednek ki bárhonnan, utána meg hivatkozik a valóban élő UAV -ra. He-he-he... Egy nagyon "pengés" játékost a WH -t ésszel használó nem irritálja annyira mert jó eséllyel még akkor is megelőzi az illetőt ha az tudja a pontos helyzetét. Sőt így tud még akár fejlődni is. Egyébként a csalók nagy része egyáltalán nem túl ügyes játékos. Rosszul helyezkednek, lassúak, túlságosan rábízzák magukat a használt csalásra. Csak az a baj, hogy az "átlagos" képességű játékos ellen ez elég is.
Aztán nem tudom nézitek -e a killcam -et mert ott derül ki sokszor a disznóság. (nem meglepő módon) Szerintem sokan egyszerűen továbbnyomják és kész.
Terminal -on történt. Kezdés után felrongyolok a kinti kis tetőre, de belül és lehasalok. Pár pillanat múlva sebződni kezdek, de abbamarad. Felpattanok, hogy pucoljak, de ekkor újra eltalálnak, meghalok. Mondanom sem kell, hogy nem láttam senkit... Nézem a killcam -et. Csávó kirohan a terminál folyosójára abból az újságárusból vagy miből. Mint az állat balra rándul a fegyvere és belém lő párat, ekkor veszett gyorsan jobbra rándul, kinyír valakit aki a pilótafülkében hasalt. (Szintén nem látszott...) Majd vissza rám és engem is lelő. Ez ellen nem lehet játszani akármekkora profi is az ember.
A dedkiált szerverek hiánya a mai napig egy szégyen. A játékipar egyik legnagyobb hasznot hozó címe és ennyit nem képesek megcsinálni hozzá. És erre nem mentség, hogy az IW szétment. Szerintem ezt más profi játékfejlesztővel is meg lehetne csináltatni. Egyszerűen szarnak ránk. A lóvé megvan most már sírhatunk nyugodtan. És még ez a "népség" ítéli el a szoftverkalózokat. No comment...
És sajnos a játék a nyilvánvaló gondok mellett is szenved egy nagy problémától. Mégpedig a játékosok önmérsékletének teljes hiányától. A játék úgy lett megalkotva, hogy viszonylag tág keretek között válogathatunk az eszközökben képességekben. Emiatt néhány kombináció már inkább a játék rovására megy. Ezzel viszont nincs mit tenni rá van bízva az egyszeri játékosra, hogy ne kúrja szét a meccseket. Gondolom mindenki látja, hogy ez esélytelen. A játékosok elég nagy része kicsinyes, gonosz, veszteni képtelen pistike. Kb. ide tartozik az is amit mondasz, hogy "Sabotage" -t, "Headquarters" -t nagyon sokan azért játszanak, hogy könnyen növeljék a K/D arányukat. Eszükben sincs a célra játszani egyszerűen kempelgetnek a bomba vagy a HQ körül és vadásznak. Hát ők sem a játék élvezhetőségét növelik éppen. :)
Írtam már azt is, hogy a "killstreak" rendszer is felelős sok mindenért amúgy. Ez csak egy mellékes dolog lenne a játékban. Elvégre ez egy FPS vagy mifene?! Igen ám csak a legtöbb játékos túlontúl nagy jelentőséget tulajdonít ezeknek és ahelyett, hogy játszanának görcsösen bármi áron "pévló"- meg "nyúkot" próbálnak szerezni. És itt sajnos a "BÁRMI ÁRON" -on van a hangsúly. :(
Bocs. Már megint kitört rajtam a grafománia. :)