• Justil
    #96
    emberi természet? ez a legnagyobb butaság mind közül. az embert a társadalomban megélt szerepe teszi olyanná, amilyenné válik. nálam és nálad sokkal okosabb emberek réges-rég megmondták már, hogy az ember ártatlan lélekkel születik, később veszi magára azt a sok rosszat, amit a környezetében tapasztal. ma is vannak emberek, akik köszönik szépen nem kérnek ebből a te fenemód realistának beállított világodból, szerzetesek, remeték...nem biztos hogy olyan rossz nekik. más kérdés, hogy azért vannak dolgok amikről én sem mondanék le, technikáról, kényelemről, a szórakozás bizonyos formáiról, stb.
    Nem állítom, hogy a genetikának nincs beleszólása, mert az ugyanugy butaság lenne. Nyilvánvalóan beleszól az is, hiszen azért valamilyen szinten generációkon át öröklődik ez a dolog, de hidd el, lehetne másképp is.
    Nevezz idealistának, és nyugodtan legyen tőlem herótod...nem ítéllek el ezért, mert akkor elítélhetném az emberiség döntő többségét. A baj az, hogy a jelenlegi berendezkedés pont úgy van kitalálva, hogy bár mindannyian tudjuk és látjuk, hogy tele van szarással, mégis úgy gondoljuk, csak ezt azt kéne megváltoztatni, és egyből jobb lenne. El sem tudod képzelni, hogy lehetne esetleg valami teljesen más, pontosan azért, mert annyira természetes, hogy mindig is így volt, tehát természetes, hogy ezentúl is így legyen.
    De én Who Am I-al értek egyet...mert igazad van abban, hogy az emberiség eddigi (megjegyzem kozmikus viszonylatban jelentéktelen korú) történelmében nem sok minden változott, de könyörgöm hol van ebben fixálva, hogy nem is változhat soha semmi?
    személy szerint meggyőződésem, hogy bár technikailag egyre jobban fejlődünk, szellemileg (és itt nem (csak) az értelmi képességekre gondolok) teljesen megrekedtünk, és az igazán nagy előrelépés az lesz (ha lesz, remélem), amikor ott is elkezdünk komolyabban fejlődni...
    ismétlem, nyugodtan a faszod ki lehet velem meg a "szókold" idealizmusommal, és lehet hogy igazad van, és tévedek, mégis erősíti a hitemet az, hogy látom, hogy a jelenlegi rendszert hiába próbálják helyrepofozni, meg foltozgatni...kurvára nem használ, mert szar az egész.

    kicsit amúgy az egészet egy szoftver kifejlesztéséhez tudnám hasonlítani (hadd okoskodjak picit, ha már programozónak tanulok). adva vagyon 1 rendszer, ami jelenleg is működik, nevezzük a föld operációs rendszerének. annak idején amikor kitalálták, talán jó volt, mert kurvára nem volt ennyi user, meg bonyolító tényező, de talán ha lehetett volna jobbat is kitalálni, mind1, mert ennyire futotta. csak sajnos időközben gecire megváltozott a világ (amire utaltál te is, a körülmények) és hát egyre-másra jönnek elő a bugok, olyannyira, hogy mostanra az egész csak úgy hemzseg a hibáktól.
    erre jönnek az okosok, és tolják a service packeket, patcheket meg modokat...de könyörgöm, ezt nem lehet a végtelenségig csinálni. azokat pedig, akikben 1 teljesen új OS igénye merülne fel, leidealistázzák, és elküldik a fenébe.
    pedig - legalábbis a számítógépes rendszerek fejlesztésében - köztudott, hogy egy ennyire bugos OS esetén hosszútávon jobb, előnyösebb és kifizetődőbb is teljesen újraírni az egészet. nem csak jobban fog működni (hibamentesen, legalábbis sokkal kevesebb hibával), hanem eleve sokkal hatékonyabb lesz, az újratervezés/gondolás következtében.

    na, bocs ha túl terjengősre sikerült...csak azt szerettem volna veled érzékeltetni, hogy nem biztos, hogy a megszokott valósághoz-ragadtabb irány a legcélravezetőbb. legalábbis ahogy így elnézem, hogy mi folyik a világban...nagyon úgy tűnik hogy nem lesz happy end a vége.