Töltőre dugná Amerikát Obama
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
"Tizenhétezerszer annyi energia érkezik a Napból a Földre, mint amennyit az emberiség elfogyaszt."
Azért ne keverjük a dolgokat:
Keresztény:
Jó teremtés -> bûneset -> mindenki bûnös -> Jézus -> megváltás -> örök élet
Felvilágosult: Mindenki jónak születik.
Liberális: Azt teszem, amit akarok, kinek mi köze hozzá?
Vannak olyan pszichológiai tesztek, amelyeket gyakorlatilag nem lehet átverni, nem beszélve több, különbözõ koncepcióra alapozott teszt használatáról.
Az, hogy rosszkezekben van és látni kéne, meg abba kéne hagyni ezt a keresztény, felvílágosult, liberális maszlagot, hogy mindenki jónak szûletik.
"Elõrebocsátom, én a vezetõi posztokat - cégvezetõtõl felfelé - felsõfokú végzettséghez és sikeres pszichológiai alkalmassági teszthez kötném, de nem tõlem függ."
Két probléma van vele:
1., Õk hoznak határozatokat és nem hülyék
2., A legtöbbjük lazán átrázza a legképzettebb szakembereket is
ha elég õszinte az ember szépen látható, hogy csak és kizárólag a legmodernebb technológiákat kosárba pakolva is messze rossz irányba állnak a függvények. az ipari termelés nem fogja tudni megtagadni önmagát, a gyárat nem lehet háztájival mûködtetni.
nekem pl nincsenek dátumaim. egyszerûen vélelmezem, hogy még az én életemben szükséges lesz teljesen infrastruktúra-függetlenné válni. aztán azt megvédeni...
OK, és mi következik ebbõl?
(Elõrebocsátom, én a vezetõi posztokat - cégvezetõtõl felfelé - felsõfokú végzettséghez és sikeres pszichológiai alkalmassági teszthez kötném, de nem tõlem függ.)
Nem! Errõl szó sincs!
Arról van szó, hogy az emberek egyrésze (erõs túlzással 6-7%-a: 4% AsPD, 1%NPD, 1% pszichopata) egyszerûen olyannak, szûletik, ami legközelebb esik a gonosz fogalmához.
Az már csak hab a tortán, hogy sok politikus esik ebbe a csopartba.
Egy idelye már olvasgatok ebben a téma körben és, hát mondhatom, hogy azok alapján ez nem csak hajlam, hanem képesség. És sok esetbe ezek kialakulása nem köthetõ a neveléshez.
Te lényegében elfogadod az eredendõ bûn fogalmát, sõt, ennél rosszabbat feltételezel az emberrõl.
Az én véleményem az, hogy vannak olyan emberek, akikben nagyobb a hajlam az agresszióra, a gonoszságra, mint az átlagnál. A kutyáknál bebizonyosodott, hogy ki lehet tenyészteni egy vérengzõ fajtát, mint amilyen a pitbull. Az embereknél is bekövetkezhet "genetikai halmozódás", amelynek eredményeként apró behatások is antiszociális irányba tudják elvinni a személyiségfejlõdést.
Ez tagadhatatlan tény, mint ahogy az is, hogy ilyen felhalmozódás bizonyos embercsoportok, etnikumok körében is kialakulhat. Azt hiszem, hogy ezzel minden logikusan gondolkodó tudós tisztában van. Annak megválaszolása, hogy mi a teendõ ilyen esetekben már problémásabb. Mindenesetre sem a keresztény szeretet, sem a liberalizmus mindent megengedõ hozzáállása nem vezetett eddig eredményre.
ez beláthatóan nem lesz elég. szerintem nagyon fontos arra is hangsúlyt fektetni, hogy túléljen az ember az anarchiában. ha belegondolsz hiába csinálsz önellátást, ha éhezõ, városból kiszabadult hordák egyszerûen ledézsmálják a terményt.
biztos lesz vagy 10 év amit ki kell húzni, amíg a járványok meg az éhínség megteszi a dolgát. viszont az igazán brutális kalózcsoportok megmaradnak ugye...
és ugye elég nehéz egyszerre forrást biztosítani az önellátós technológiáknak is meg a túléléshez szükséges dolgoknak is.
a lényeg, hogy a dínókkal ellentétben mi megtehetnénk, hogy odafigyeléssel nem pusztítjuk ki a saját környezetünket, de ez koránt sem elég. nem elégedhetünk meg ennyivel, mert pontosan a (relative) fejlett agyunknak köszönhetõen sokkal többre lennénk képesek. képesek lehetnénk egy virágzó civilizációt létrehozni (a mostani civilizációnkat korábban már vázolt okok miatt én semmiképp nem nevezném virágzónak), amely harmóniában élne együtt környezetével, meg benne az emberek egymással.
és ehhez "mindössze" annyi kellene, hogy az emberek elvonatkoztassanak attól, ami most van. mert amíg ebbõl indulnak ki, mindig csak felszíni hibákat próbálják helyrehozni...
2 Who Am I:
Irónia? Kötve hiszem. Szerintem inkább teljesen logikus, hogy azok, akik a legnagyobb szart kavarják, pontosan tudják, hogy a dolog kicsit ilyen "utánam a vízözön" típusú. Ha az õ életükben nem lesz cink, akkor ennyivel el is van intézve az egész, de ha mégis, hát ott a bunker..
Manapság ha megnézitek, világszerte megy a médiában meg úgy egyáltalán a közfelfogásban az egyed, egyediség hangsúlyozása. Mindenki különleges, egyedi öltözködés, frizura, gondolkodásmód, életvitel, stb. Nyilván ez az egyik legjobb eszköze a hatalomnak arra, hogy a népet megossza, de most nem is erre akarok kilyukadni. Hanem, hogy ez mekkora átbaszás. Mert mindenhonnan, a csapból is ez folyik, hogy "te" mennyire különleges vagy, de bezzeg ha 1x vmi komoly cink lesz...na akkor a közember kurvára magasból le lesz szarva, gazdagéknak ott a bunker, mi meg akár egyediek vagyunk, akár nem, éhen, szomjan, meg még ki tudja hogy fogunk halni...
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Miért is? A dínók is egyesek szerint annyira túlszaporodtak, hogy a végén már szó szerint leraroltak mindent..
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
azt egyébként azért nem mondanám, hogy semmi sem változott. egyrészt hatalmas technológiai fejlõdés ment végbe, ami igaz, hogy - mint már én is említettem - teljesen független a szellemi/kulturális fejlõdéstõl, de ugyanakkor lehetõvé tenné egy a mostaninál sokkal fejlettebb civilizáció kialakítását (értsd: ha mindenhol beállna, vagy legalább elkezdene beállni az a fejlettségi szint, ami ma mondjuk a csúcs, az igen jó lenne). másrészt pedig, ahogy a fejlõdés gyorsul, a romlás is gyorsul, egyre gázabb ez a világ meg ami történik benne, ezt azt hiszem mindannyian érezzük. Szokták mondani, hogy elkorcsosul, a vallásos emberek a gonosz térhódítását látják benne, de teljesen mind1, hogyan fogalmazzuk meg, a lényeg hogy értsük mirõl van szó. Vagy említhetném akár a környezetszennyezést, és a globális felmelegedést is. Ezek mind olyan dolgok, amik az utóbbi idõben igencsak változtak.
Szóval az egy dolog, hogy nem sok minden változott eddig, de most egyrészt adott a fejlett technológiai háttér, másrészt - és ez a hangsúlyos - egyre sürgetõbb a változás, mert beláthatjuk, hogy a középkorban is szar volt, sõt minden történelmi korszakban találhatunk okokat, amiért akkor épp szar volt, de most már kurva sokan vagyunk ezen a bolygón és ha folytatjuk ezt a jelenlegi viselkedést/mentalitást, annak semmiképpen nem lesz jó vége.
Ahogy itt elõttem nagyon profin megfogalmazták, az ember jelenleg olyan, mint egy ki*****tt betegség ezen a bolygón, és ha ezen nem képes változtatni, bizony nem sok jövõje van.
Mint azt az elején említettem, nem tudom a megoldást, de azt tudom, hogy minél több ember kezd el hasonlóan gondolkodni, annál jobbak a lehetõségek. Fõleg ha neadjisten magasabb (értsd: befolyásosabb) körökben is esetleg észbe kap valaki. És itt most ne arra gondolj, hogy mindenki legyen naív és idealista (merthogy szerinted az vagyok), pusztán csak fogják végre fel, hogy az a néhány pénzügyi meg környezetvédelmi törvény, meg néhány kutatás a zöld energia területén...kurvára nem elég. szerintem.
Az evolúciós késztetés nagy erõ... Mondom. Elivleg 6000 éve van civilizácó. Nem változott nagyjából semmi. Milyen eszközzel változtatnál?
ebben kb benne is volt a lényeg! <#puszi>#puszi><#taps>#taps><#eljen>#eljen><#pias>#pias>
Egyébként, csak összefogással lehet ilyet véghez vinni (akkor is nehéz), és talán csak a net által....most nem írom le miért.
jo8mindenkinek.
Belinkelt videót megnézted?
"egyébként meg én nem a gonoszságra mint olyanra, inkább az agresszióra gondoltam, ami ma nagy probléma rengeteg embernél."
Akkor véginkább nézd meg azt a bizonyos videót, ja és angoltudás természtesen kell hozzá, nállunk valahogy ilyeneket nem akarnak adni.
P.S.: A probléma manapság inkább az, hogy szégyen nem anti-szociálisnak lenni. Hála néhány pszichopatának.
ezt honnan tudod biztosan? mármint ez bizonyított dolog, vagy csak a te feltételezésed?
egyébként meg én nem a gonoszságra mint olyanra, inkább az agresszióra gondoltam, ami ma nagy probléma rengeteg embernél. és az pedig megfelelõ neveléssel, illetve képzéssel javítható (nem véletlen hogy a legtöbb bûnözõ a sötét paraszt kategóriából kerül ki, persze vannak kivételek).
viccet félretéve, biztosan nem kerülne piacra ha olyan anyagot tartalmazna, amit tudnának hasznosítani a terroristák, vagy magában a szerkezet veszélyes lenne.
vagy ki tudja? 😄
Igen ez igaz, mert általában két csoportra oszthatók: bírkák és vezetõk (többségük: pszichopata vagy nárcisztikus). Szóval nem a manipulált többség viselkedését kéne viszonyítani, néhány õnzõ vezetõhöz.
"nálam és nálad sokkal okosabb emberek réges-rég megmondták már, hogy az ember ártatlan lélekkel születik, késõbb veszi magára azt a sok rosszat, amit a környezetében tapasztal."
Ekkora egy idealizált baromságot már hallottam, igen is vannak akik gonosznak születnek, de ez két ember típus nem ohajtja felfogni: idealista felvilágosodás eszméit követõ és vallásos ember.
Ezt mindenki nézze meg!!
"erre is kérek linket. remélem nem valami leharcolt ruszki tengeralattjárót kéne vennem. ""
Szerintem erre gondolt. De aztán ezt a cikket késõbb helyesbítették.
Nem állítom, hogy a genetikának nincs beleszólása, mert az ugyanugy butaság lenne. Nyilvánvalóan beleszól az is, hiszen azért valamilyen szinten generációkon át öröklõdik ez a dolog, de hidd el, lehetne másképp is.
Nevezz idealistának, és nyugodtan legyen tõlem herótod...nem ítéllek el ezért, mert akkor elítélhetném az emberiség döntõ többségét. A baj az, hogy a jelenlegi berendezkedés pont úgy van kitalálva, hogy bár mindannyian tudjuk és látjuk, hogy tele van szarással, mégis úgy gondoljuk, csak ezt azt kéne megváltoztatni, és egybõl jobb lenne. El sem tudod képzelni, hogy lehetne esetleg valami teljesen más, pontosan azért, mert annyira természetes, hogy mindig is így volt, tehát természetes, hogy ezentúl is így legyen.
De én Who Am I-al értek egyet...mert igazad van abban, hogy az emberiség eddigi (megjegyzem kozmikus viszonylatban jelentéktelen korú) történelmében nem sok minden változott, de könyörgöm hol van ebben fixálva, hogy nem is változhat soha semmi?
személy szerint meggyõzõdésem, hogy bár technikailag egyre jobban fejlõdünk, szellemileg (és itt nem (csak) az értelmi képességekre gondolok) teljesen megrekedtünk, és az igazán nagy elõrelépés az lesz (ha lesz, remélem), amikor ott is elkezdünk komolyabban fejlõdni...
ismétlem, nyugodtan a faszod ki lehet velem meg a "szókold" idealizmusommal, és lehet hogy igazad van, és tévedek, mégis erõsíti a hitemet az, hogy látom, hogy a jelenlegi rendszert hiába próbálják helyrepofozni, meg foltozgatni...kurvára nem használ, mert szar az egész.
kicsit amúgy az egészet egy szoftver kifejlesztéséhez tudnám hasonlítani (hadd okoskodjak picit, ha már programozónak tanulok). adva vagyon 1 rendszer, ami jelenleg is mûködik, nevezzük a föld operációs rendszerének. annak idején amikor kitalálták, talán jó volt, mert kurvára nem volt ennyi user, meg bonyolító tényezõ, de talán ha lehetett volna jobbat is kitalálni, mind1, mert ennyire futotta. csak sajnos idõközben gecire megváltozott a világ (amire utaltál te is, a körülmények) és hát egyre-másra jönnek elõ a bugok, olyannyira, hogy mostanra az egész csak úgy hemzseg a hibáktól.
erre jönnek az okosok, és tolják a service packeket, patcheket meg modokat...de könyörgöm, ezt nem lehet a végtelenségig csinálni. azokat pedig, akikben 1 teljesen új OS igénye merülne fel, leidealistázzák, és elküldik a fenébe.
pedig - legalábbis a számítógépes rendszerek fejlesztésében - köztudott, hogy egy ennyire bugos OS esetén hosszútávon jobb, elõnyösebb és kifizetõdõbb is teljesen újraírni az egészet. nem csak jobban fog mûködni (hibamentesen, legalábbis sokkal kevesebb hibával), hanem eleve sokkal hatékonyabb lesz, az újratervezés/gondolás következtében.
na, bocs ha túl terjengõsre sikerült...csak azt szerettem volna veled érzékeltetni, hogy nem biztos, hogy a megszokott valósághoz-ragadtabb irány a legcélravezetõbb. legalábbis ahogy így elnézem, hogy mi folyik a világban...nagyon úgy tûnik hogy nem lesz happy end a vége.
De a meglátásoddal kapcsolatban szuperszámítógépeket sem kapni, meg ûrhajót sem, meg... Pedig még meg sem érdeklõdted hogy lehet-e kapni.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
<#merges2>#merges2>".... dugná Obama Amerikát" <#merges2>#merges2>
Ez jó amúgy..De egyébként megerõszakolják ám..ha késõn este kint szaladgál az ilyen..szánalmas alakok vannak..<#ejnye1>#ejnye1><#bdead>#bdead>
Menõ sportoló mellett még én sem láttam...legnagyobb kiarakat a F1...vicc.
majd mikor pislogunk, hogy fázunk meg éhesek vagyunk egybõl nem leszünk kifinomultak, ne félj.
ugyebár belátható, hogy így vagy úgy, de el fogjuk fogyasztani az egész bolygót. amikor az egész olajalapú moslék bedõl, mindenki elmegy fát lopni. úgyértem a túlélõ 20%.
ez a 20% pedig még még mindig sok lesz, mivel lesz esze továbbra is teljes mértékben elhasználni a rendelkezésre álló erõforrásokat (pl felöltözni az északi erdõk kivágásához). az egyetlen érdekes kérdés, hogy a piramis mely fokán lévõ emberbõl mennyit bír a bolygó. ugye beláthatóan fordított arányosság van a kettõ között, a kettõjük által bezárt terület meg ugye a bolygó kapacitása.
Ha 2kW-os nagy flexet beépítesz pl egy 600kg-os kocsira.....
Honnan lehet ekkora marhaságot kitalálni ??? 😊))))
Bizonyos szinten sikerül. Nem teper le és erõszakol meg minden neki tesztõ nõt a férfiak 99,99%-a. Nem ölöm meg minden vetélytársamat. Stb. Viszont máshogy is tönkre lehet tenni mást vagy le lehet gyõzni. A profi sport az mi is? Valamiben sokkal jobb vagy másnál. --> dohány --> jó élet --> jó nõ stb.
Persze egy leegyszerûsített példa, de szóljon aki gazadag sportoló mellett látott már rusnya nõt...
Annyira herótom van az idealistáktól...
Naivitáshoz visszatérve, szerintem nem törvényyszerû, hogy teljesen alá legyünk rendelve a genetikának...Szerintem evolúciós lépés lenne, ha az önzõségen felül kerekednénk egy szinten...Bár, ez biztos kevés embernek sikerülne...Az egész univerzumban/világon jelen van az önzõ "én"..Ezért is furcsa lenne, ha a "törvényekkel" szembe mennénk.. <#rolleyes>#rolleyes>
azt mondom, nem kéne szemetelni, te meg: "ugyan, mindenki más szemetel, hát mi a faszt érek vele, ha én abbahagyom. ne legyél már naííííív..." -> na és amíg mindenki így van ezzel, addig valóban utópia is marad a tiszta, szemét mentes világ..