• Justil
    #109
    figy, soha nem mondtam, hogy tudom a megoldást. de legalább belátom, hogy szükség van rá, méghozzá a nem túl távoli jövőben.
    azt egyébként azért nem mondanám, hogy semmi sem változott. egyrészt hatalmas technológiai fejlődés ment végbe, ami igaz, hogy - mint már én is említettem - teljesen független a szellemi/kulturális fejlődéstől, de ugyanakkor lehetővé tenné egy a mostaninál sokkal fejlettebb civilizáció kialakítását (értsd: ha mindenhol beállna, vagy legalább elkezdene beállni az a fejlettségi szint, ami ma mondjuk a csúcs, az igen jó lenne). másrészt pedig, ahogy a fejlődés gyorsul, a romlás is gyorsul, egyre gázabb ez a világ meg ami történik benne, ezt azt hiszem mindannyian érezzük. Szokták mondani, hogy elkorcsosul, a vallásos emberek a gonosz térhódítását látják benne, de teljesen mind1, hogyan fogalmazzuk meg, a lényeg hogy értsük miről van szó. Vagy említhetném akár a környezetszennyezést, és a globális felmelegedést is. Ezek mind olyan dolgok, amik az utóbbi időben igencsak változtak.
    Szóval az egy dolog, hogy nem sok minden változott eddig, de most egyrészt adott a fejlett technológiai háttér, másrészt - és ez a hangsúlyos - egyre sürgetőbb a változás, mert beláthatjuk, hogy a középkorban is szar volt, sőt minden történelmi korszakban találhatunk okokat, amiért akkor épp szar volt, de most már kurva sokan vagyunk ezen a bolygón és ha folytatjuk ezt a jelenlegi viselkedést/mentalitást, annak semmiképpen nem lesz jó vége.
    Ahogy itt előttem nagyon profin megfogalmazták, az ember jelenleg olyan, mint egy ki*****tt betegség ezen a bolygón, és ha ezen nem képes változtatni, bizony nem sok jövője van.
    Mint azt az elején említettem, nem tudom a megoldást, de azt tudom, hogy minél több ember kezd el hasonlóan gondolkodni, annál jobbak a lehetőségek. Főleg ha neadjisten magasabb (értsd: befolyásosabb) körökben is esetleg észbe kap valaki. És itt most ne arra gondolj, hogy mindenki legyen naív és idealista (merthogy szerinted az vagyok), pusztán csak fogják végre fel, hogy az a néhány pénzügyi meg környezetvédelmi törvény, meg néhány kutatás a zöld energia területén...kurvára nem elég. szerintem.