• Marc71
    #30
    gere1

    Próbálj ki egyet a mindennapi használatban. Addig ne mondj véleményt, plíz.

    Én július óta használok egy netbookot. 10 collos képernyővel. Azóta legfeljebb játékra, meg párszor cd/dvd írásra kapcsoltam be az asztalit. Van még egy normál 15.4-es laptopom is. Na ezt azóta végképp nem használom. Van tehát összehasonlítási alapom.
    Egyszerűen semmi sem versenyezhet azzal, hogy 0.98 kg, emellett majdnem ugyanakkora billenytűzete van mint a 15.4-esnek, valamint 1024-es szélességű 10 collos a ledes lcd panelje. Akkora mint egy nagyobb könyv... Kisebb mint egy mappa, bazz.
    Fotelben, ágyban, teraszon - bárhol! - egyszerűen előkapható, és máris használható. Ezt neked tök felesleges magyarázni, hisz nem használtál ilyet, csak mantrázod a véleményed. Napi 8 órában bámulni sem probléma, tapasztaltam. Az 1024-es felbontásban majdhogynem nagyobbak a betűk, mint egy 1440x-es kijelzőnél 15-16 collon, 1280x-osonm meg kábé ugyanekkorák. És pont kifér rá egy netes oldal, ugye. 1440-en meg bámulhatom a széleken az üres sávokat, na bumm. Wideteket, kiegészítőket meg olvasáskor amúgy sem használok.

    állításaid.
    1. filmet nézni drága mulatság, ha veszel egy min. 20, de inkább 30 ezres idióta hordozható dvd-t. Lemezel majd folyvást? Vagy ha épp nem nézel filmet - mert ugye miért is néznél mindig ilyen hangyaf*sznyi képernyőn - akkor mitcsinálsz vele? Hm? Ez meg 3x ennyiért igaz, de másra is jó. Rádugom a tévére? Mondd te hülye vagy? Melyiket lehet kényelmesebben bárhol, bárhogy bármikor rádugni? A normál böszme laptopot, vagy ezt? Na?
    Szóval, avi, divx, sorozatok, egy-egy nem látávnymozira kiváló a 10 coll, a többit nem ezen - de hordozhatón sem! - nézem.

    2.
    Ágyban netezni... Bazz, próbáltad már ezzel, a kb. 26x22centivel? Meg a 3 kilóssal, a kb. 38x28centivel? Na, erre teljesen felesleges bármit is mondani, ha nem érted, téged minősít.

    3.
    Az a baj, hogy annyira végtelenül ostoba vagy, hogy bármit mondunk, nem tekinted érvnek. Persze, hogy sokkal egyszerűbb az okostelefonnal megnézni az emiljeim, de ha olvasnék egy-két-sok cikket? Olvass te bazz, azon a pöcs 3 collon, meg gépelj tuochscreenen, vagy numerikusbillen.
    Ja, és mennyi is egy memkártyaolvasós (4féle legyen ám!), blutoothos, wifis, oprendszeres, 80-120 GB tárolós okoskatelefon? Jahogy majdnem 100ezer alsó hangon? Mi is a luxus?
    Az okostelefonnak akkor van értelme, ha éjjel nappal kihasználod az "okosságát". De akkor meg folyton szembeütközöl azzal, hogy alkalmatlan hosszabb távon bármire is. Mert kicsi. Ha meg csak időnként használod netezésre, stb. - nos akkor igazi lúzer vagy, aki ~100k-ért vett egy felesleges marhaságot magának.

    És még.
    Mennyivel is tud többet egy ugyanennyibe kerülő "low-end laptop"? Jó esetben 1280-as a képernyője. Na pfff. Ezért 3szor olyan nehéz, 3szor olyan meleg, egy cseppet sem megy tovább akkuról, és - mivel low end - se blutooth, se kártyaolvasó általában, webkamera sem igen. Azért a 256 pixelért vegyek egy ilyet? Na bazzz, ez a felesleges, ez a luxus. Tudod, az a lényeg ha otthon vagyok, akor tök felesleges egy low-end normál noti, meg asztali gép,

    - mert ezt a lakásban is könnyebb bárhova hordozni
    - mert ezt akárhova letehetem, több helyen elfér,
    - csendesebb, halkabb, hidegebb mint a 15.4-esem
    - az asztaliról nem beszélve

    És ha dolgozom, és nem a fotelből/ágyból netezem, rádugom a 22 collos monitorra. Pont ugyanolyan "erős", mint a low-end laptop. Akkor?

    Ha meg kimozdulok otthonról... Nos akkor melyik is a jobb?

    Szóval nekem szinte 7/24-ben megy, mert vagy az ágyban/fotelbe/teraszon böngészgetek, dolgozgatok - vagy komolyabb dolognál az asztali monitorára van rákötve, - vagy letöltök vele. Mindezt 18-20 wattos fogyasztással. Hm?
    Ez havi szinten - megmértem olyan 1000 Ft. spórolás a 200 wattos asztalihoz képest.

    Végül
    Az amd meg intel persze hogy nem örül a netbookmizériának.Egyre kevesebb lesz az olyan idióta mint te, kinek fogják eladni a 123ezer magos procikat?