• dez
    #53
    Aki itt hadovál, az te vagy, mert amit írsz, az eléggé kétséges. Nem, nem fogalmaztál érthetően, mert ez, hogy "multitasking alat megáll, mint a szög" olyan semmitmondó megfogalmazás (a konkrét hibát illetően, amit keresünk), ahogy a 65 éves öregapám fogalmaz. Próbáld már meg egy kicsivel értelmesebben leírni a jelenséget!

    Nekem egy 1-magos Athlon64 van itt jelenleg, de még ez sem "áll meg, mint a szög" multitasking alatt. Csak egyszerűen ha két terhető programot futtatok, akkor nagyjából mindkettő a felére lassul (ami nem csoda). Közben az OS is használható marad.

    Semmi oka, hogy egy AMD-s (normálisan konfigurált) rendszer ilyen katasztrófálisan rosszabbul szerepeljen, mint egy hasonló paraméterű Inteles. (Tuningról itt még szó sincs, csak felhasználói alapismeretekről...)

    Az a 20%, amivel lassabban számol, közel sem okoz ilyen drasztikus különbséget! Hacsak nem 4-magost hasonlítasz 2-magoshoz, esetleg 1-magoshoz, több terhelő alkalmazás futtatása alatt. (Erre a kérdésre miért is nem válaszoltál???)

    Nem kell ahhoz semmilyen AMD-fannak lenni, hogy az ember ne fogadjon el ilyen technikai nonszenszt. Ahhoz viszont Intel fannak kell lenni, abból is a hozzánemértőbbnek, hogy a nevetséges esetedből azt szűrd le, hogy az AMD szar, és csak az Intel lehet jó. Esetleg azt lehetne mondani, hogy technikai analfabétáknak Intel való, de még ez sem igaz.

    Az NV vs. ATI-s dolog már egy kicsit más, meló szempontból tényleg van némi behoznivalója az ATI-nak driver fronton.