• dez
    #23
    Egyébként LGA775-ös prociknál hivatalosan már nem Thermal Throttling a neve, hanem [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Tm2]"Thermal Monitoring 2"[/url], és nem is idle ciklusokat teszeget be, hanem a szorzót veszi vissza. Valószínűleg azért változtatták meg, mert a P4-nál alkalmazott Thermal Throttling nem működött tökéletesen.

    És egy kis kiigazítás a 2. pontomhoz: alaplaptól függően nem reset a túlmelegedés következménye AMD-n sem, hanem HALT, és folytatódik a végrehajtás, ha lemegy a hőmérséklet. Azt hiszem, az alaplapok többségén (főleg az utóbbi években) már csak ezt az utóbbi módszert alkalmazzák.

    Szóval a hűtőleesés miatti elfüstölés réges régen a múlté AMD-nél is. Sőt, volt régebben egy teszt, amiben Athlon XP-kről v. 64-ekről és P4-ekről kapkodták le a hűtőt. Az AMD mindig szépen megált, majd amikor visszatették, ment tovább a műsor. A P4 a leszedés után 1-2 mp után állt le teljesen, és néhány próbálkozás után nem is ment tovább: elromlott! Hát ennyit erről a témáról... Remélhetőleg a Core2-esek nem mennének tönkre hasonló esetben.