Minden ami a testi és lelki egészséggel, betegségekkel kapcsolatos (tippek, olvasmányok, alternatív gyógymódok, tapasztalatok).
  • Balumann
    #94
    Több tényezőt kell figyelembe venni. Az emberek hány százaléka eszik minden nap annyi zöldséget, gyümölcsöt, hogy az fedezze a napi vitaminszükségleteinket? (főleg akik városban laknak, rendszeresen dolgoznak, buliznak)
    A másik, hogy amiket megeszünk mennyire tartalmazzák azt amit a természetes körülmények között termesztett növények (tehát mennyire befolyásolják a modern eszközök - műtrágya, génkezelés, permetezőszerek, rovarírtók).

    Megintcsak azt tanácsolom, hogy szedjünk össze erről is minél több olvasnivalót.

    Brit vita a génkezelt növényekről - Index
    Mindentudás Egyeteme: Van-e okunk félni a genetikailag módosított élelmiszerektől?

    Idézet a mindmegette.hu "Méregtelen ételek" cikkből:
    "Nagyanyáink még gondosan szedegették a kertben a krumplibogarakat, nagypapa csalánlé kivonatot is csinált, ami igencsak büdös, viszony hatékony volt. Ezek természetes, ám csak kiskertekben mûködõ megoldások. Látott-e már valaki napszámosokat sok hektár krumpliföldön krumplibogarat szedni? Ugye nem?

    Ezért kellenek a SZEREK. Hatékonyak, nem drágák. Viszont mérgek. Kérdés, hogy bekerülnek-e a növénybe, amit mi megeszünk? Ezt eszik a gyerekeink is, mint egészséges répát, almát, káposztát?

    Ma a növénytermesztés nagy területen folyik. Cél a maximális profit. Ehhez gyorsan kell fejlõdnie a növénynek, nem szabad, hogy kártevõk a közelébe kerüljenek. Azért jön a mûtrágya, a permetezés."


    Egy másik oldalról (nana.hu - Méregtelen ételek
    "Pedig bizonyított tény, hogy a kemikáliák hatására egyre több az allergiás, meddõ, fejfájós, gyomorpanaszos, itt fáj-ott fáj típusú probléma. Inkább gyógyszereket kapunk be, ha rossz az emésztésünk, és nem gondolkozunk el a valós okokon. Emlékezzünk, hogy azzá leszünk, amit eszünk…"


    Keresetek légyszi ti is linkeket, olvasmányokat, teszteket (vagy akármit) amik alátámasztják esetleg azt, amiket állítotok.

    És arra is gondoljatok, hogy nagyon sok embernek nincsen kertje sem, illetve a városban élőknek elég kevés lehetősége van teljesen természetes úton termesztett növények fogyasztására.