Minden ami a testi és lelki egészséggel, betegségekkel kapcsolatos (tippek, olvasmányok, alternatív gyógymódok, tapasztalatok).
  • bigapó
    #768
    Érdekes amit mondasz, mert valamiért a "sovány" embereket automatikusan a betegekkel hozzák összefüggésbe. Ennek több oka is lehet, ezeket nem taglalnám, csak eszembe jutott egy ismerősöm története akit az Anyukája vitaminokkal bombázott olyan 8-10 éves korától kezdve pár évig. Nem tudom pontosan mikkel, de lehet, hogy hormongyógyszerek is voltak, mert rá pár évre nagyon megindult a srác a fejlődésben, amikor Én megismertem még kicsit ducinak lehetett hívni, kortársaihoz képest enyhén elhízott volt. Aztán az évek múltával ez nem enyhült, de nem is csapódott át a kórosan elhízottba. Jó kis tagbaszakadt kamasz lett belőle, amolyan tenyeres-talpas parasztgyerek :D de szemmel láthatóan sok volt rajta a felesleges kiló, olyan 15-20 kg, szerintem (lehet kicsit kevesebb). Azt nem említettem, hogy örökölt asztmája volt, Apja illetve jobban nagybátyja volt ennek a betegségnek még az áldozata valamint az Anyukája cukorbetegként szülte meg Őt, nem kis kockázati tényezőket felvállalva ezzel. Anyukáját olyan 12 évesen vesztette el, ezután Édesapja nevelte..hmm, mondjuk úgy, hogy a maga módján. Nos ez meglátszott mindenen, külsőn és belsőn is, nem a legjobb eredménnyel.
    Pár éve nem követem szoros figyelemmel az életét, de azt hiszem nem túl kedvező háttérrel vág neki az időskornak, ha egyáltalán eléri a tisztest kort és nem fog infarktusban, cukorbetegségben vagy ennek szövődményében korán elhalálozni, pusztán azért, mert egyáltalán nem figyel a testére és annak vészjeleire csak már amikor túl késő lesz..lehet, hogy túlságosan is késő...ezt nevezem Én felelőtlenségnek és nem pusztán a saját hibájából adódik ez.