Minden ami a testi és lelki egészséggel, betegségekkel kapcsolatos (tippek, olvasmányok, alternatív gyógymódok, tapasztalatok).
  • Mikoto
    #752
    A vörösborról hallottam azt hogy vérképző hatása van, de javítsatok ki ha még sem. Persze, a különböző borok egyáltalán nem tartoznak a töményebb félékhez, és ezért előszeretettel fogyasztja minden korosztály.
    Meg mondjuk egy pohár esti borocska segít az elalvásban... Hacsak nem arra ösztönöz, hogy még többet igyunk.
    Előttem szólóval egyetértek... Tényleg mindenki csak magáért felelős egy bizonyos kor után, de a szülők sajnos nagyban hozzájárulnak a szokások kialakulásában. Szóval ha az egész család, minden este megeszik fejenként fél kg kenyeret, akkor szerencsétlen gyerek ehhez szokik hozzá... Ez valahol eredendően van elrontva, mivel a szülők is megtanulták ezt valahonnan. (csak kitudja hol kezdődött)

    A mindegy mit eszünk dologgal nem teljesen értek egyet, pontosabban kijavítanám, hogy nem mindegy mit és mivel, mennyit, és mikor eszünk.

    Bárki beláthatja, hogy a későn elfogyasztott étel megterhelő a gyomornak, mivel este 6-7 után a szervezet automatikusan lelassul. A legtöbb ember pedig ezután ül le TV-t nézni, és közben vacsorázik, és utána alszik. Utána meg csodálkozik, hogy savas a gyomra stb.

    De tényleg csak egy kis önmegtartóztatás, és akaraterő kell ahhoz, hogy ezeket befolyásolni tudjuk. A legtöbb ember arra hivatkozik, mikor mozogni kéne, hogy "Nincs időm rám..."
    Nem a fenét nincs... lusta. Ami fontos lenne, és kellene rá az idő, arra valahogy csak szorít egy kis helyet, a fontos napi teendők mellett.