
Minden ami a testi és lelki egészséggel, betegségekkel kapcsolatos (tippek, olvasmányok, alternatív gyógymódok, tapasztalatok).
-
#748
Na pont ezt akartam felhozni, hogy szerintem ez baromira nem így van. Hogy valójában TÖKMINDEGY, hogy mit eszel(amennyiben nem kifejezetten mérgező vagy rákkeltő, azt a témát most hagyjuk. meg a vitaminokat, nyomelemeket és a rostokat is), az ember szervezete MINDENT alapvető építőelemeire bont, mielőtt elkezdené felhasználni, úgyhogy gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen formában esszük meg.
Tehát mindegy, hogy szőlőcukrot kanalazol vagy kenyeret eszel, a keményítő is szőlőcukorrá bomlik. Az állati/növényi fehérjét szintén az összetevő aminosavakra bontja a szervezet, mielőtt felszívná. Ennek fényében mi a különbség a különböző kaják közt?
Szal az a problémám, hogy alapvetően a biológiával és kémiával mennek szembe ezek az állítások.
"Én úgy tudom, hogy az elhízásért szinte kizárólagosan a gabonatermékek a felelősek."
Ez tipikusan az a mondat, amiért egyáltalán felhoztam a témát. Véleményem szerint az elhízásért MINDENKI SAJÁT MAGA FELEL. Ezek azok a mondatok, amik csak arra vannak, hogy a felelősséget hárítsák anyuci pici segglusta falánk fiacskájáról, meg anyuciról, aki kajával tömi.
Véleményem szerint ennyire egyszerű a képlet:
(táplálékkal bevitt energia - mozgással felhasznált energia)
Ha ez nagyobb, mint nulla, akkor hízás, ha kisebb, akkor fogyás történik. Esetleg megszorozható egy egyéni tényezővel, van aki jobban, van aki kevésbé hajlamos a testsúlyváltozásra. De szerintem kb ennyi.