Minden ami a testi és lelki egészséggel, betegségekkel kapcsolatos (tippek, olvasmányok, alternatív gyógymódok, tapasztalatok).
-
Fbn Lx #298 Szerintem az ok rendkívül egyszerű:
azok a dolgok, amiknek csak hosszútávon érzékelhető a káros hatása, nem csoda, hogy az emberi forgalomban maradnak.
teszem azt a parasztember aki már 30 éve megissza a pohár tejet reggel, aztán rákos lesz, nem fogja gondolni, hogy az erre való hajlandósága a mindennapos tejivás miatt fejlődött ki.
Nem mondtam ki, hogy a tej rákot okoz, mert nem értek hozzá, csak szemléltető példa volt :)
Egyébként érdekes, ahogy ehhez akár az egészségügyisek is hozzáállnak.
Anya ápolónő, egyszer kinyomtattam egy ilyen tejellenes cikket, hogy olvassa el. Nem igazán tartotta hihetőnek. Azt kérdezte, hogy akkor vajon az orvosok miért ajánlják mindenkinek a napi pohár tejét. Nyilván mert ezt tanulták, és ezt tudják jól.
De egy matematikai tanszék legalább levezeti a képletei bizonyítását is, hogy érthető legyen, hogy miért jutottunk oda, ahova. A pohár tejjel ilyen nincsen.
Ha belegondoltok, érvek sehol. de propaganda az van:
-a kisfiam 8 éves! *bevágnak egy jelenetet, hogy a gyerek leugrik a lépcsőről, és fáj a bokája* leugrott a lépcsőről, és megsérült a lába! de mióta minden reggel fogyasztja a ****** új termékét, azóta sokkal erősebbek a csontjai! Mert az új termék tartalmaz 80% tejet, amiben van KÁLCIUM! és a KÁLCIUM BEÉPÜL A CSONTOKBA! Ezáltal a csontok sokkal erősebbek lesznek. És ahogy leugrik a lépcsőn, nem csak hogy nem fáj a lába, még mosolyog is! Áhh, ez a termék kell nekem! Mert ebben van 80% TEJ, ami tartalmaz KÁLCIUMOT, és ez a kálcium BEÉPÜL A CSONTJAIMBA! És az nekem jó.
Szegény gyereknek elég súlyos fejlődési rendellenességei lehetnek, hogy a lába fáj, mert leugrott négy lépcsőfokot.
Mellesleg itt a miskolci kórházban is láttam plakátokat, hogy a kislány tejet iszik. Igyál te is mindennap 2 dl tejet, hogy egészséges maradhass szöveggel. nem szó szerint, de majdnem.