Minden ami a testi és lelki egészséggel, betegségekkel kapcsolatos (tippek, olvasmányok, alternatív gyógymódok, tapasztalatok).
  • Balumann
    #100
    Jah, de ha már bepipálod az összeset ami ott van akkor már 200 mg felett ajánlja.
    Én azt szűrtem le, hogy legtermészetesebb körülmények között nincs szükségünk 60-100 mg C vitaminra... viszont nagyon sok tényező van, amitpl. itt a calculator oldalán sincs lehetőség bejelölni (járványok, időjárás). Ami kiderül egyéb helyekről, hogy a vitamintúladagolás sem veszélyes.
    Wikipedia-n ezt írja: "Kizárólag természetes élelmiszerfogyasztással általában nem érhető el a túladagolás. A vitaminok túladagolása csak ritkán okoz maradandó megbetegedést. Gyakran a vitaminkészítmények adalékanyagai okozzák a mellékhatásokat – néhány esetben maradandót is.
    [...]
    "A napi szükséglet minimuma 45-80 mg/nap körül van. [1]Ajánlott mennyisége hivatalosan 60-90 mg, de erről viták a mai napig folynak. Több orvos szerint is érdemes túllépni az ajánlott bevitelt, akár 750 mg-ig, azonban efölött megnő a vesekő vagy a magas húgysavszint kialakulásának kockázata. De kivételes esetekben, például megfázás, fertőzés esetén akár több grammot is bevihetünk naponta belőle. Akár már nap végére is jobban lehetünk, de 1 hétnél tovább ne alkalmazzuk ezt a módszert."

    Namost én már szedtem többször 1000mg -os C vitamint, és semmi bajom sincs, nem is hallottam róla h valakinek lett volna. Sokan hisznek Lenkeinek, tehát elég sokan szedhetik. Sztem ha 1 valakinek is ettől vesekő alakult volna ki arról már hallottunk volna.