• roliika
    Épp ma hajnalban néztem az MTV2-t. Nem szokásom...azt sem tudom milyen műsor volt, 2 idős fickó beszélgetett az Internetről...fel kellett volna venni.

Alapvetően arról szólt, hogy jó, vagy rossz-e az Internet.

És az Internetet ellenző azt mondta rossz, mert rengeteg negatív töltetű információ található rajta, a kiskorúakat veszélyezteti, hiányos felszínes tudást ad át, agresszívvé teszi az embereket és elszoktatja a fiatal nemzedéket a könyvektől.

És aki megvédte az Internetet valami professzor volt (mindkettő magyar valami vitaműsor féleség volt), és azt mondta jó az internet. Mert gyorsan minden információhoz hozzá lehet jutni. És bár valóban rengeteg a félinformáció, vagy káros információ, de sokkal gyorsabban korrigálhatja az ember, több pontból tud infókat gyűjteni, és így a hamis adat kihullik.

Míg a könyvek esetében elolvasod...lerakódik, elmész könyvtárba, elolvasol másikat...közben napok/hetek hónapok telnek el a káros információ tovább van benned.

A könyvek át fognak alakulni valamilyen indexelt digitális médiává a prof szerint, címszavakat keresel aztán egyre bővebb tárház bomlik ki, és eljutsz oda, amit tényleg kerestél, anélkül, hogy ezer oldalakat olvasnál/tanulnál meg fölöslegesen.

És még a prof annyit hozzátett(tényleg), hogy mikor seholsem volt Internet, addíg is agresszívek és hülyék voltak az emberek, és a Mein Kampf-ot is könyv formában adták ki.

És az én megjegyzésem. A rosszindulat gerjesztéshez nem kell Internet. Sőt. Ha manapság valaki ilyet adna ki, sokkal gyorsabban tudná mérlegelni a tartalmát, mintha egy könyvtárban ülne/esetleg be sem menne könyvtárba.

És még egy személyes megjegyzés...a könyv nem azért született, mert velünk született képesség az olvasás, mint ahogy az írás sem az, csak egyszerűen nem volt jobb mód tudást konzerválni.

Most fejlődünk, sőt az oktatás is át fog alakulni hamarosan és igen nagy mértékben a prof szerint, mert eddíg az oktatás egy szocializáló intézmény volt ahová kötelező volt bemenni, egy "tudás börtön", és valamit a palánták fejébe nyomtak, ha akarták, ha nem. Ez meg fog változni. És igen az Internetnek köszönhetően, és a digitális technikának. Ez nem rossz út, csak új.