Földünk, és az emberiség sorsa
  • dronkZero
    "Idézd már a könyvből hogy hol ír Lenkei kilókról?"

Túloztam a hatás kedvéért. 1 gramm C-vitamin feleslegesen rengeteg.

"tudnád hogy egyáltalán nincs egyedül ebben a csatában, csak ő az aki nyíltan támadja,"

Ami mit is jelent? Hogy egyedül van.
    Nem ismerem az általa hivatkozott személyeket, de ha annyit csúsztat, mint Szent-Györgyinél, akkor baszhatod a referenciát.

"Szintén közli a könyvben, hogy a könyvében nem használ idegen szavakat, hogy mindenki megértse, nem használ tudományos stílust. Azthiszed ennél nem tudna tudományosabban könyvet írni, főleg hogy ennyi segítsége van?"

Azt hiszem nem tudna. Ha tudna, írna. Nem akar ő semmin változtatni, nem olyanokat akar meggyőzni, akik tehetnek az egészről, nem a praktizáló orvosokat akarja meggyőzni, hogy hazudtak nekik az egyetemen, csinálják máshogy. Nem a problémát akarja kezelni. Ha ez lenne a célja, még talán meghagynám a lehetőségét, hogy esetleg nem hazudik.

"Egyáltalán nem ez volt a célja."

Igen, ezt mondom én is. A célja a szci propagandagépezet működtetése, hogy az embereket szándékos hazugságokkal, eltúlzott kiragadott példákkal, csúsztatásokkal eltántorítsa a valódi egészségügytől, hogy inkább hozzá forduljanak "bizalommal".
    Pontosan erről beszéltem, hogy már a külsőségekből megállapítható, hogy van-e benne igazság.

"Okait ezerszer leírtam (sok kultúrában függetlenül erre építkező filozófiák, rengeteg ember hisz benne és biztosak benne hogy van)"

Azt ugye tudod, hogy az erre építkező filozófiák régebbiek? Hogy a biorezonancia magyarázza bele magát Jézusba meg a Védákba? Hogy ez a csúsztatás része, amivel legalizálni szeretné magát?

"Addig csak nem zárom ki, és úgy kezelem hogy LEHET."
    A fényevést is kipróbálnád?

"Az nem érv a gyógyszeripar befolyásával szemben, hogy Dr. Lenkei szcientológus meg csak hülyíteni akar, meg nem tudományos a műve..."

Önmagában még nem. De szemléld már _EGÉSZÉBEN_ a képet, használd már az agyad egy picit! Lenkeinek minden indítéka és érdeke megvan hozzá, hogy hazudjon, ráadásul kurvára egyedül van a véleményével (az országban). Egy szekta oszlopos tagja, aminek a legnagyobb magyarországi támogatója. A szekta az agymosó technikáiról és a beetetős beszervezési stratégiájáról híres, na meg arról, hogy a pénz az istene. (madarat tolláról, ugye.)
    Ír egy könyvet, ami teljesen szakmaiatlan, áltudományos, és objektíve elferdített tények vannak benne.
    Ezek után a te dolgod, hogy kinek hiszel, az biztos, hogy én egy szavát sem fogom elhinni. SOHA. Még ha azt mondja, hogy az ég kék, azt is 25 tőle független forrásból fogom leellenőrizni.
    De leginkább távol tartom magam tőle.

"Élelmiszereink vitamin tartalma
    A tökéletes megoldás természetesen az lenne, ha egy egyszerű vegyes étrenddel, zöldségben-gyümölcsben gazdag táplálkozással sikeresen el tudnánk látni a szervezetünket a szükséges mennyiségű vitaminnal, ásványi anyaggal és nyomelemmel."

És rögtön utána elkezd arról hablatyolni, hogy a mai zöldségben már csak századannyi a vitamintartalom, mint a régiben. Ami viszont ordas nagy hazugság. Csak úgy kontrasztként említeném, hogy bizonyos vitamintablettákat is növényi alapanyagokból vonnak ki, mert az a legegyszerűbb, legcélszerűbb eljárás. Akkor viszont hogyan lehetne már bennük _jelentősen_ kevesebb vitamin?

"Nem egészen ez a helyzet... Lenkei sincs egyedül az egészségüggyel szemben,"

Tökmindegy, legyen 50 ember. Több ezer szakmabelivel szemben. És most ne gyere a megvásárolt háziorvosokkal, egy fiatal orvostanhallgató vagy medikus még 1000000%, hogy nincs megvásárolva.

De hagyjuk már békén azt a faszfejt, legkisebb gondom is nagyobb Lenkeinél, magasról, ívesen szarok rá.

"és nem 1 ember foglalkozik reikivel, akupunktúrával, homeopátiával,"

Na ez aztán az érv! Ha sok a csaló, az legalizálja a tevékenységüket! Wáo. Gratulálok.

" és vannak statisztikái is gyógyulásokról."

Na persze. Mindig csak akkor nem sikerül, amikor összehasonlító kettős vakteszten vizsgálják.
    Mondtam már, anekdota nem bizonyíték, kontrollcsoport nélkül szar sem ér, a csodálatos gyógyulás meg lehet spontán gyógyulás, vagy placebóhatás. Esetleg fals diagnózis, ami után annyira nem meglepő, hogy maradéktalanul meggyógyult az illető.

"Köszi, nem győztek meg. Eszkimók mint írtam nem igazán érdekelnek, ők már a civilizáció segítségére vannak utalva, nem tudnának megélni."

Ja jó. Akkor kár beléd az energia. Élj csak tovább az álomvilágodban, én leszarom. De az nem rossz taktika, hogy minden, az elképzelésednek ellentmondó tényt kizársz a vitából.

"Ilyet honnan vettél? Az ausztráliában és Namíbiában élők nem kapnak segélyt... Többszáz évvel ezelőtt meg pláne nem kaptak...

Honnan bazmeg, onnan, hogy így működik a modern társadalom. Meg onnan, hogy már olvastam a témáról, nem csak fantáziálok róla.
    Mi is segélyezzük az alsóbb rétegeket. Náluk az őslakosok a legjobban lecsúszott társadalmi csoport. Nem többszáz évvel ezelőttről beszélek, nem tudom azzal mit akarsz. Ma meg az van, hogy akinek nincsenek meg a lehetőségei a megélhetésre, azt az állam eltartja.
    Én arról beszélek, hogy ha a modern civilizáció találkozik egy ősivel, akkor az ősi összeomlik. Nem erőszakkal, hanem tökmagától. A fiatalok rájönnek, mennyivel több lehetőségük is lehet, elhagyják az életmódot, csak az elszántak maradnak, meg akiknek nincs lehetőségük kitörni. Ezek, akik szeretnének, de nem tudnak kitörni, szépen le is csúsznak, depressziósak, drogokat használnak. Lecsúszás okai a szakképzetlenség, a motivációhiány.
    Az eszkimóknál is, az amerikai indiánoknál is, az ausztrál őslakosoknál is, a mongol nomád pásztoroknál is, meg afrikában is. Az egész Földön, _mindenhol_. Ez az általános, nem a busmanok. Kiragadod a nagyjából egyetlen szélsőséges példát, és általánosítasz belőle, meg felépíted rá a világképed.

"Jah gondolom ezekkel is teljesen tisztában voltál és megint én vagyok a hülye hogy ilyeneket írok."

Bárcsak más témákban ilyen éleslátásról tennél tanúbizonyságot!

"És ezt hogyan gondolod, lefizették vagy megfenyegették őket vmivel, hogy mutassák be hogyan éltek addig, vagy megrendezett jelenetek amiket nem is bennszülöttek játszottak...? Nemértem."

Azt látom, hogy nem érted. Neked minden fekete vagy fehér?
    Mondom, hogy a legelszántabbak maradnak az ősi életformánál. Akiknek számít, hogy ők eszkimók, hogy 100 generációra visszamenően eszkimó a családja, hogy az apja is ezt csinálta. Rengeteg személyes indok lehet, hogy miért folytatja. De a legtöbb nem.
    Viszont aki marad, azon jól be is lehet mutatni az ősi eszkimó kultúrát.
    Azt nem értem, hogy mi olyan kurva bonyolult ezen.