• remark #391
    "Te azt mondtad, hogy a BANKOK kontrollt halmoznak fel. Ez azt jelenti, hogy a banknak saját megtérülésén, profitján túlmutató akarata van, amelyet érvényesít a kölcsönzésen keresztül."
    Nem. De legalább végre értem hogy mit nem értesz.

Én azt állítom, hogy a politikai akarat nem tud más módon érvényesülni, mint pénzügyi eszközökkel. A banknak viszont van hatalma, van lehetősége, vannak eszközei hogy nyomást gyakoroljon a dolgok menetére. Mégpedig mindezt olyan eszközökkel, mely nem vált ki széleskörű társadalmi ellenállást, nem követik forradalmak stb. mert az emberek nem értik az egészet. Azt hiszik hogy ez a természet törvényszerűsége, hogy a bank szivatja őket, miközben nem az.
    Ezt fejezi ki a következő Henry Ford idézet:
    "It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning."

Tehát látszólag a politika azt az utat választotta, hogy egy közvetett, pénzrendszeren keresztül mevalósuló irányítási módra térjen át. A történelemi tényekből viszont máshogy látszik ez a dolog, mégpedig úgy, hogy a bankok kebelezték be a politikát, a banki kartell vezetői eltűntek a színpadról, belőlük lett a háttérhatalom (azaz a valódi politikai hatalom, az 5. szint), a bankokból lett az eszköz mellyel a politikai akaratot érvényesítni lehet, és az eredeti politikai hatalom, mint a kormányok, parlamentek stb. pedig alsóbbrendűvé váltak, és ezek a politikusok menedzserekké degradálódtak, melyek az 5. szintről érkező parancsokat végrehajtják azért, mert a 4. szint (és sokszor a 3. szint is, mely az erőforrás menedzsmentért felelős) olyan kényszerítő erőt fejt ki mely alól szinte lehetetlen kibújni.