Nos ennek vannak különböző előnyei és hátrányai.
Ha bejelentkezek az account-omba, akkor eleve vállalom, hogy én én vagyok. Ha nem akarom, az alap szolgáltatásokat anélkül is tudom használni (keresők, google maps, youtube), a gmailhez, readerhez, docs-hoz értelemszerűen kell, hogy legyen acc-od.
A böngésző azonosításnak előnye, hogy így pontos statisztikát tudnak alkotni. A webaudit a reklámblokkolók miatt, és hogy nem egyetlen cég méri a világ összes internetoldalát, így hiteltelen, az IP sokmindenkinél dinamikus, ahol statikus ott meg MAC átírással kínlódnak sokan a rapidshare miatt. Így ez is hiteltelen, továbbá az IP cím önmagában személyes azonosításra alkalmas, amely jogerős bizonyítékot képezhet.
Ezzel szemben ha a böngészőm kap egy sorszámot, az csak akkor alkalmas azonosításra, ha azt IP címhez kötik, különben a legközelebbi infó is csak az lesz rólam, hogy aki 2008.09.13.-én 16:34:45-kor letöltötte a böngészőt x sebességgel és a 43894738473894734893 sorszámot kapta.
Ha el akarok rejtőzni, elindítom az Operát, Firefoxot vagy IE-t, ami kb 8-10 másodperc maximum, ez sokkal gyorsabb, mint cookietörlés után a dinamikus IP-mmel az asztal alatt kotorászva kihúzom a modemet, majd újra bedugom és megvárom, míg bejelentkezik a hálózatba.
De ez természetes emberi viselkedés, 1895-ben, amikor bevezették az anyakönyvvezetést, gondolom hasonlóan érezhették magukat az emberek, hogy mennyi minden adat van róluk nyilvántartva és ez csak erősödött a fényképezőgépek, videókamerák és kamerás mobiltelefonok érkezésével most meg már teljes a káosz. Képzelem akkor milyen flame lesz, ha majd eljut Magyarországra a StreetView.
Egyébként ha már a reklámoknál tartunk. Az miért nem érdekel senkit, hogy a szórólapkihordó telepakolja mindenféle REKLÁMMAL a postaládát és ő még a nevedet, lakcímedet (ami már komolyabb, mint egy IP cím) is tudja?