Jó előadási trükkök, módszerek és minden, amitől élvezetessé tehetjük azt.
-
Az a baj, hogy rossz az oktatás, nem jó a felkészítés. Voltam énekkaros, fellépések párszázas tömeg előtt ... elsőre iszonyat hogy fél az ember, aztán hozzászokik, és csak egy kis drukk marad. Osztálytársak akik nem léptek fel iszonyat gátlásosak maradtak (előadásképtelenek).
Később tartottam jópár (szakmai) előadást (3-400 fő, nem "senki" emberek), az első előtt majd összesz.rtam magam (első önálló "fellépés"), a másodiknál már beugrottak a régi dolgok és lazán ment.
Ami az igazi szerintem az a kis létszámú (20-30 fős) szakmai előadások, ahol nem az a lényeg, hogy elmond (sokan elhadard) a mondandód, hanem hogy megértesd (belekérdezős-megbeszélős).
Na itt viszont esélyed sincs ha nem vagy übermaximumon a csúcson (kapcsolódó témákban is), különben a belekérdezők gyorsan beégetnek.
Mellesleg vannak nagyon jó trénerek (1 hetes prezentációs tréning csodákat tud művelni), ha céges dolog érdemes szerződtetni, pláne ha nem rendszeres előadók az illetők, illetve nem voltak korábban ilyen tapasztalatai.
Ronda amikor valaki kiáll, 100 méterről érezi a félelmének a szagát és látszik a remegése (bármit is mond, bármilyen okos, fellépése degradálja) ... szóval vannak tapasztalatok dögivel :)