avagy tanítsunk pénzért
  • ZilogR
    #26
    Regelj itt de előtte nézz is körbe, ki mennyiért és mit tanít!

    Ált. iskolásokat eleve nem, középsulisok gázosak, mert állandóan van számonkérésük és nagy megterhelés a magántanárnak is, mert azt hiszik, h neked kell megtanítani az anyagot, pedig arra ott az iskola.

    A magántanárnak az a szerepe, hogy a hellyel-közzel felkészült diákokat a buktatósabb részek elmagyarázásával eljuttassa a sikeres ZH-ig vagy vizsgáig.

    Én több mint tíz éve kezdtem és volt olyan félévem, amikor 36 egyetemista/főiskolás tanítványom volt és mindezt rendes meló mellett csináltam esténként és hétvégenként.

    Magántanítani: amennyit tanítasz időben, legalább a másfélszerese időben otthon rákészülni. Ha valamiből nem vagy nagyon otthon, azt ne vállald (pl.: ha analízisből nem tudod definíció szerint deriválni a cos(x)-et, vagy nem menne pl. az x^ln(x) fgv. a "deriválási szabályok" szerint, akkor el kell döntened, hogy hagyod a csudába, vagy sok-sok melóval megtanulod tisztességesen az anyagot és mégis belevágsz... - és ezek még egyszerű esetek is... :P )

    Nem érdemes 1 órát vagy annál kevesebbet egyszerre leadni, 2 óra viszont sok, másfél ideális.

    Óradíjak: nyugodtan kérhetsz 2000Ft/60perc fölött is, nézz körbe a linken!

    Ha csoportot vállalsz, adj kedvezményt, de persze te jól jöjj ki a dologból!

    Minden tanítványnak külön mappa vagy félévenként egy mappa, szépen lefűzve a levelezés velük és javasolt beszerezni egy jó PDA-t vagy PDA-telefon kombót, mert egy idő után nagy lesz a kavarodás! Nekem egy régi DOS-os kütyüm van (HP200LX), ideális a feladatra, de használtam Palm-okat,Symbianos telókat, mégis ezt használom szívesen, de van nálam kinyomtatva egy naptár is, amibe be tudok írni dolgokat, ha kell és utána mehet az elektrongyosba...

    Soha ne késs!

    Mindíg készülj a tanításra már 2-3 nappal a találkozó előtt és előtte való napon még 1x nézd át, amivel foglalkozni akarsz! Mivel te készülsz, a bebukható kérdésekre is rá tudsz készülni, így kisebb az esély, h kellemetlen helyzetbe kerülsz! Ha mégis megesne, ajánld fel, hogy a következő alkalomra utánajársz! (És járj is utána mielőbb!)

    Egyelőre ennyi - aztán majd válaszolok, ha lesz kérdés!