• halaszlo
    Sajnálom, hogy ennyire lehúzzátok a játékot, én nagyon is jónak találom. Igaz, nem játszottam az első 2 résszel, de mivel most vettem új gépet, szerettem volna valami olyan RPG-t találni, amivel hosszú időre leköthetem magam. Először az Oblivion-ig jutottam. Kicsit ijesztőnek találtam én is, hogy nincs körökre osztva a M&M-el szemben, de aztán megszoktam.
    Sok időt eltöltöttem vele és végül kezdem unni a sok démont, szellemet meg várakat. Mért nem játszódhat egy szerepjáték valami életszerűbb környezetben? És akkor megtaláltam a Fallout3-at.
    Bevallom elsőre nekem sem testszett és leraktam az első pár lépés után, főleg a szokatlan felület miatt (VATS, Pip-boy meg ilyenek), mindenhonnan ronda csótányok jönnek, meg rendőrök és én még a csótányokkal sem bírok el, csak nagy küzdelmek árán.
    Aztán később újra előszedtem és most egészen el vagyok varázsolva tőle. Az, amikor a VATS-során lelassul az idő és a kamera követi a golyó útját, hihetetlenül ötletes. Van benne némi körökre osztás is meg realtime harc is. Fejlődési és személyiségi rész is. Szóval szerintem teljesen RPG. Az Oblivion sincs körökre osztva, mégsem kérdőjelezi meg senki, hogy RPG-e vagy sem.
    Ja és lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem egy-két ellenfél igenis nagy kihívást tud okozni és sokat kell mentenem, hogy újra meg újra nekifussak egy egy küzdelemnek.

Szerintem egyértelműen az év játéka és az Oblivionnal együtt az egész 3D motor előnye sok versenytársával szemben az, hogy nem kell órákig várni a betöltésre, mégis látványban messze lekörözi azokat.