157
-
Rayne89 #117 Hali nekem is ez a problémám mint heyho 21-nek az O.A. és Pitt is megvan kipipálom és semmi hatás mintha alap játék lenne... -
heyho21 #116 Hello!
Operation Anchorage-el nem tudok gamelni!
3 file data mappában benne van,Data-ban bepipáltam és mégse jön elő az a plusz radio állomás!
Vmit nem jól csináltam? -
Sabaton #115 Én az F gomb hosszanti megnyomásával, vagy az egér görgetőjével lehet állítani a távolságot... -
fatsy #114 sziasztok!
kérdésem, hogy hogyan tudom megnézni a karakteremet "kívülről". Nagyon hasonlít az Oblivionra a játék, abban volt ilyen opció, de itt nem találom.
köszi! -
Sabaton #113 Igen...az elhagyott háznál kell a tárgyakat megkoccintani...ha nem jó a sorrended akkor egy fura hangot hallasz..a kutya meg egyébként az apád..azért nem tudod megölni...:)) -
kalpet #112 Bemész az elhagyott házba, és a földszinten a kerti törpe, rádió, stb, hangokat adnak ki. Ha helyes sorrendben (Rossz sorrendnél ilyen hülye kis hang szól a zenei hang után) szólaltatod meg őket akkor megjelenik a fail safe terminál, ahol a kinai invázó futtatására kinyílik a kijárat középen a "kislány" mellett. -
Keresztapa81 #111 Hali mindenkinek! Egy kis segítséget kérnék. Elakadtam ott ahol egy nyugalom vali nevű helyen kell megölnöm mindenkit. A gond az hogy már mindenkit kinyírtam és akkor sem enged tovább. Van egy kislány aki a feladatot adta és van még egy DOKI nevű kutya...a kutyát nemtudom megölni,lehet nem is kell...de mit kell pontosan? Ha valaki végigvittemár az írjon...köszönöm -
tommyx #110 szóval játék közben leáll a gép? szerintem nem támogatja a videokártyád. talán a következő patch megoldja. a gta iv nél is voltak ilyen problémák hogy nem támogatott egy csomó ati-t de a patch megoldotta. -
#109 Sziasztok
Van egy kis problémám Vista X64-en ! 4G RAM, 8500, Core2, 4870 Ati, Eredeti game!
Elindítom a gamet. Bejön a menü ott választom, hogy új, betölt kb 2 diát és ismeretlen hibával kilép. Legfrisseb ati driver, patch is fent van, friss install ! Minden ok minden fut kivéve ez :( a baj az hogy nem is tudom mi a baja, mert nincs hibaüzenet, csak hogy a windows ismeretlen hibával leállt. Valaki hasonlóval szívott ?
-
mpb03 #108 Nos, lehet, hogy eretneknek tartotok, de én nem játszottam az első két résszel, de már tervezem. A 3 nagyon tetszik, érződik az obli motor, de a hangulat... csodás. Egyrészt nagy ötlet a születéstől való fejlődés, na és mikor kisétálsz a Menedékből és életedben először látod a napot, majd a szemed hozzászokik a fényhez és megpillantod a lepusztult tájat... Hihetetlen. Plusz a Pip-Boy, a zenék (bár nagyon kell a GNR extended, plusz 100 szám az eredeti 20 mellé), a hirdetések a pusztulás utáni életképek (pl. vki említette már: bemész egy félig romos házba és az emeleti hálóban két csontváz egymást öleli és két ampulla morfium az éjjeliszekrényen), a Nuka-Cola (hangulatvilágításnak tökéletes), az elnök beszédei. Meg minden. Az fpshez hozzá lehet szokni, VATSot sokra értékelem mint nem túl jó fpses. Negatívumok nagyját megold egy-két mod, mondjuk a plazma cucc úgy néz ki mint a kínai vizipisztoly xD. A szint limit is kell, már 20ason is über állat vagy.
Hangulat, grafika, zene 5ös, a legutolsó ilyen játék ami így lekötött a Gothic 2 volt. Aki nem szemellenzővel néz rá és 1 óra után szarozik az ne játsszon. 2009 van emberek, ki játszana izometrikus 2d-vel? Annal meg ott a Fallout 1-2. Szóval jó játék, valami jól eltalált FPS-RPG hibrid.
---Enyhe Szpojler---
@Mütyi: a tréninget a főküldi során kapod meg, a BoS-tól, a Pentagonban, eléggé későn. Mondjuk én freeplay after MQ-val játszom, szóval mindegy. -
#107 döglött ez a fórum nekem se válaszoltak, de a youtubeon megtaláltam eddig mindent amit akartam. Az a feladat amiről beszélsz, ott nyugodtan nyírd ki a földikutyákat. Majd visszamész és közlöd a csajjal hogy nem éppen elfutottak hanem felfordultak töle. Nyírj ki 3 kutyát és menj vissza. Ennyi. -
#106 Hy all, van egy feladat amikor földi kutyákon kell tesztelni valami mérget...
egy bot amin zöld valami van..
oda megyek a földi kutyához de csak leütni tudom vele..... LÉCCI HELP hogy kell használni?? -
#105 Szasztok! Szereztem ilyen robot vagy exoskeleton rucit, de azt irja hogy valami edzés kell a hordásához. Ki tud engem megtanítani vagy hova kel mennem érte? Mondjuk jó lenne valami pontos helynév de ha nincs rajta a térképen akkor valami jelölést is ki kéne találni vagy körül írni. Köszi! -
kokos #104 Szerintem meg király játék lett!Másodszor vittem végig de meglepetések értek!Harmadszorra is végigjátszom mert nem voltam mindenhol.Ja meg nem ugyan az a vége!A másik meg most jöttem rá ,hogy be tudok állni Enclévnek is igy teljessen más fordulatot vett a gém!Úgyhogy ez nagyon jó gém! -
puma99 #103 hello!
hogy tudom becserelni a cuccaimat penzert?
es hol?
mar kileptem a vaultbol. -
looterhooker #102 Javitás: érzelmekkel teli:
Ja és akkor nem is beszéltünk arról hogy a karakter készítőben nem nagyon lehet látni a készítendő karakter hajszínét , a helyenként tényleg irreálisan furcsa karakter mozgásokról stb. -
looterhooker #101 Na mind1 , leírom megint:
Elég vegyes a kép van ami nagyon tetszett és volt amit meg nagyon siralmasnak találtam:
Jó dolgok:
-óriási élmény mikor kilépsz a Vault-ból. Jó hanghastások , jól kidolgozott terep , király zene stb.
- a vats telitalálat : rendkívül látványosá teszi a harcot
- apró részleteke amik nagyon tetszettek: robotok (protectronokat egy ideig sajnáltam is lelőni :-D , király fegyverek plasma , laser , lead pipe :)
-Változó környezet égbolt napaszakok , bár egy kis esőnek örültem volna
-Jó karakterek akikkel lehet dumálni időnként . Ez időnként már-már megható volt.
- remek rálátás a tájra mondjuk a Aerfu-ban.
- komoly zenék pl: civilization :D
-Látványos , izgalmas , érelemekkel teli , ízig-vérig amerikai befejezés.
És ami nem jött be:
-a zene akár jó is lehetett volna , de valahogy még sem illett játékhoz. Hiányoltam belőle egy kis elektromos gitárt is. Az F2 ezt messze felül múlja.
-Nyomasztó: az F2-ben szembesülhettünk , a nyomorúsággal , a vérrel , a romokkal de akármilyen furcsán hangzik abban volt valami idilli , sőt kissé komikus is. (Itt leginkább arroyo-ra gondolok)Az F3-en egyszerűen NYOMASZTÓ.
Számomra nem adta meg ugynazt azt a hangulaltot , ugyanazt az érzést mint az F2.
-A navigáció egyszerűen katasztrofális : a local map helyenként egyszerűen használhatatlan , egyenesen félrevezető ami azt eredményezi hogy a játákos kénytelen összevissza bolyongani. A hangulatnak ilyenkor lőttek. És ez elég sokszor előfordult.
-Nem tudom hogy specifikus cselekvésekre minek kellett külön technikákat kitalálni (zárnyitás , hackelés) Nekem hosszú ideig nem volt kedvem megtanulni ezt egy emiatt volt egy csomó törött zár , meghackeletlen gép stb.
- Néha azt éreztem hogy mindenhol ugyanaz van. (lyenek például egyes Vaultok , a pusztaság , metró stb.
-a fentebb említettek mellett is aránytalanul sokat kellett cél nélkül bolyongani.
Ez nem feltétlenül lett volna baj mert F2-ben is volt ilyen és nem volt rossz , de itt valahogy még se jött be.
- Az F2 sem a zöldellő bükkfákról volt híres , de emlékszem arra hogy itt-ott voltak egészen erdősnek mondható részek. A zöld növények teljes hiánya nekem nagyon nem tetszett.
Összegezve: Nyomában se ér F2-nek , (főleg a hangulatot tekintve) , de vannak benne jó dolgok. Az eleje és a vége zseniális de ami közbe megy az meglehetősen siralmas.
-
looterhooker #100 Hova lett a hsz-m? -
#99 Így leírás alapján ez nagyon gáz, már nem is érdekel. -
torma99 #98 Sztem jó lett a játék, igaz,h még kb csak a felénél tartok, de nekem bejön. Igazi buggal még nem találkoztam benne, bár tény, hogy az alább felsoroltak sajnos néha nehezítik az ember életét. A harcrendszer sztem jó, 3d-s világban nem hozhatták vissza a régit, mert nagyon körülményes lett volna a mászkálás, tekintve, hogy felugorhatsz asztalokra, sziklákra stb. Az hogy nem lehet nőket és gyerekeket gyilkolni, max a gonosz karaktert játszóknak jelent problémát. A beszorulásról meg annyit, hogy jópárszor megszívtam az f2-ben (érdekes az 1ben nem) ha valami lepukkadt házban pl egy ghoul és a kísérőm pont úgy álltak meg, hogy se tőled se hozzád. (Ha két kísérőm volt ez már exponenciálisan növekedett.) -
pekka2 #97 Minimum System Requirements:
Windows XP/Vista
1GB System RAM (XP)/ 2GB System RAM (Vista)
2.4 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
Direct X 9.0c compliant video card with 256MB RAM (NVIDIA 6800 or better/ATI X850 or better)
Recommended System Requirements:
Intel Core 2 Duo processor
2 GB System RAM
Direct X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA 8800 series, ATI 3800 series)
Supported Video Card Chipsets:
NVIDIA GeForce 200 series
NVIDIA Geforce 9800 series
NVIDIA Geforce 9600 series
NVIDIA Geforce 8800 series
NVIDIA Geforce 8600 series
NVIDIA Geforce 8500 series
NVIDIA Geforce 8400 series
NVIDIA Geforce 7900 series
NVIDIA Geforce 7800 series
NVIDIA Geforce 7600 series
NVIDIA Geforce 7300 series
NVIDIA GeForce 6800 series
ATI HD 4800 series
ATI HD 4600 series
ATI HD 3800 series
ATI HD 3600 series
ATI HD 3400 series
ATI HD 2900 series
ATI HD 2600 series
ATI HD 2400 series
ATI X1900 series
ATI X1800 series
ATI X1600 series
ATI X1300 series
ATI X850 series
-
#96 Üdv. srácok! Én még nem játszottam a fallout 3.-al sőt előzőkkel se. Tudok sok élménnyel vagyok szegényebb. De elég sokat olvasok mostanában a játékról és gondolkozóba estem, hogy be kéne szerezni egy darabot. Valaki írna egy rövid kis összegzést, hogy mennyire kell csúcs gép hozzá, illetve tényleg annyira klassz a játék mint az újságokban írják? No meg a térkép is olyan hatalmas? :) Előre is köszönöm a válaszokat. -
halaszlo #95 No, a végére értem.
Összességében jó volt, de a végjáték elég rövid volt.
Mire végre annyira táp lettem, hogy kipróbálhassam az új csodafegyvereimet (plazma, meg minden) addigra vége lett, szinte egy lövés nélkül, mert a segítőim elvégezték helyettem a dolgot.
A végére még egy két óriás mutáns jól esett volna "desszertnek"... -
halaszlo #94 Sajnálom, hogy ennyire lehúzzátok a játékot, én nagyon is jónak találom. Igaz, nem játszottam az első 2 résszel, de mivel most vettem új gépet, szerettem volna valami olyan RPG-t találni, amivel hosszú időre leköthetem magam. Először az Oblivion-ig jutottam. Kicsit ijesztőnek találtam én is, hogy nincs körökre osztva a M&M-el szemben, de aztán megszoktam.
Sok időt eltöltöttem vele és végül kezdem unni a sok démont, szellemet meg várakat. Mért nem játszódhat egy szerepjáték valami életszerűbb környezetben? És akkor megtaláltam a Fallout3-at.
Bevallom elsőre nekem sem testszett és leraktam az első pár lépés után, főleg a szokatlan felület miatt (VATS, Pip-boy meg ilyenek), mindenhonnan ronda csótányok jönnek, meg rendőrök és én még a csótányokkal sem bírok el, csak nagy küzdelmek árán.
Aztán később újra előszedtem és most egészen el vagyok varázsolva tőle. Az, amikor a VATS-során lelassul az idő és a kamera követi a golyó útját, hihetetlenül ötletes. Van benne némi körökre osztás is meg realtime harc is. Fejlődési és személyiségi rész is. Szóval szerintem teljesen RPG. Az Oblivion sincs körökre osztva, mégsem kérdőjelezi meg senki, hogy RPG-e vagy sem.
Ja és lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem egy-két ellenfél igenis nagy kihívást tud okozni és sokat kell mentenem, hogy újra meg újra nekifussak egy egy küzdelemnek.
Szerintem egyértelműen az év játéka és az Oblivionnal együtt az egész 3D motor előnye sok versenytársával szemben az, hogy nem kell órákig várni a betöltésre, mégis látványban messze lekörözi azokat. -
Lacusch69 #93 Magyarázd már el légyszi, hogy a 7.62x51 NATO puskalőszer mióta karabélylőszer? -
Zoliz #92 "Aki még nem próbálta ki, annak irány a bolt!" Ezt majd én eldöntöm, hogy mire érdemes pénzt áldozni. Egyébként nem nagy szám gém max a Fallout fanatikusoknak. -
wOlFbYTe #91 Tessék, hogyan szerezzünk alacsony szinteken durva fegyvereket és advanced power armort:
http://dlh.net/cheats_29091g.html
És ez csak az egyik módja ;)
Valóban nem lehetne eladni a fiatalságnak az akkori harcrendszert olyan könnyen, de nem biztos hogy ők a célközönség. Az izometrikus nézet ma is tökéletesen megfelel, lásd Diablo széria (a hamarosan érkező harmadik epizód is ezt használja!) hack'n'slash kategóriában, vagy Jagged Alliance 3. Sikerjátékok lesznek.
Kár, hogy ráerőltették a játékra a belső nézetet (first person). -
Pares #90 Már bocsánat, de a Fallout 3ban is vannak "szeretet csomagok", nameg nemtudom, hogy te hol élsz vagy melyik fallout3 al jáccottál, de az enyémben ha elég magas a snak skilled akkor simán belecsempészel egy gránátot a zsebébe, AZTÁN FUTÁS... -
#89 F1 -et kb 20-30x jatszottam vegig F2 -t mar csak 4-5 szor F3-nal a masodiknal ujrajatszasnal jarok es ugyerzem valahol az 1 es a 2 kozott lessz az ujrajatszasaim szama ;) zsenialis az F3 kicsit hianyoltam a fast travel alatt felbukkano eventeket (amik az elso ket reszt fuszereztek) , valamint hogy nem lehetett benne gyereket/noket meszarolni (hogy lehet igy igazan evil karakterrel jatszani?) illetve meg1hibat tudok felhozni : ez a max 20 szint egy vicc , pont amikor az erdekesebb perkeket belone az ember, beszol hogy max xp ;(
itt fps-rol beszelnek az emberek pedig nemaz az F3 eppenhogy belejatszik a kezelesbe a karakter kepessege , hiaba vagyok fps guru nehez eltrafalni a mobokat ha nem jok a skillei a karinak... -
Micsu #88 az f2 nekem is jobban tetszett, kurva sokat játszottam anno vele
de
azt ne mond mikor kijutottál arroyoból akkor egyből mehettél power armort keresni, mehettél navarroba, mehettél az enclév oljafúró tornyára mert ez nem igaz
a régit51b powert a militari basen találtad ami elég keményen volt védve
arroyóba tán ha kamuztál belehetett jutni
az akkori harcrendszer tényleg jó volt, de lássuk be hogy SAJNOS a mia fiataloknak már nem lehetett volna ilyet eladni, elég ha megnézzük az interplayes van bureent (régi f3), az a fallout taktics harcrendszeréhez hasonlót használt, nem biztos hogy jól jártunk volna vele
én is csak azt mondom hogy vannak hibái a játéknak, de a biowaren kívül kinek merted volna odaadni a játék jogait? -
wOlFbYTe #87 Egyébként a kategória pontos neve "action role playing game", á' la Deus Ex ahol a skilleket és tulajdonságokat nano augmentátumokkal lehetett fejleszteni.
Inkább ehhez áll közel, mint az említett S.T.A.L.K.E.R.-hez, mivel nem annyira küldetésorientált (fillerként, hogy elhúzzák az időt) a játékmenet. -
wOlFbYTe #86 Szóval... köszönjük Emese, hogy a sablonnal éljek. -
wOlFbYTe #85 Nagyon egyszerű oka van annak, amiért a fanok azt mondják, hogy nyomába sem ér a régi izometrikus Fallout 1 és 2 epizódoknak.
Az újrajátszhatóság. Hogy miért?
A korábbi epizódokban a küldetéseket, területeket teljesen tetszőleges sorrendben lehetett megcsinálni, ha úgy tartotta kedved elindulhattál a kezdőtelepülésről rögtön az Enclave-be vezető hajó felé, vagy megkereshetted az alaptulajdonságokat boostoló könyveket, netán power armort, hogy utána a sztori "eredeti" szálát követve könnyűszerrel végigverj mindenkit.
Külön buli volt ahogyan például időzített robbanószert csempésztél a kinyírandó ellenfél zsebébe anélkül hogy észrevett volna, vagy a sétáló őröknek a földön hagytál egy-egy szeretetcsomagot.
Az akciópontok és a körökre osztott játék az eredeti részekben megadta a csatáknak azt az izgalmat, hogy pontosan előre ki kellett számolni, mikor mit fogsz csinálni - tisztában voltál vele előre, hogy mire számíts az adott npc-nél, mutánsnál, "bossnál" és a rendelkezésre álló lehetőségekhez alkalmazkodni kellett a sikerhez. Például amikor le kell mászni a nukleáris reaktorba és egy igazán barátságos banda fogad, a főnök hatalmas tűzerővel rendelkezik - egyszerűen ki kellett állni line of sightból az ajtón kívülre, összegyűjteni az akciópontokat és amikor kiszalad utánad, jöhet a sortűz. Probléma megoldva.
A Fallout 3-ban nincs ilyesmi sajnos. Mész, rádugrik az ellen, lősz/bokszolsz és meghalt. RPG elemekkel tarkított FPS, az elődöknél lineárisabb történettel, kevesebb kihívással.
20-30 alkalommal is elővettem az eredetieket, ezt a harmadik menet után dobom a kukába. Hiába csilli-villi, hiába nem jött ki más hasonló stílusú játék mostanában, ez inkább egy posztapokaliptikus Oblivion, mint "Fallout". -
Micsu #84 "itt meg lószart se ér se a power armor se a minigun, nincs igazi kontraszt"
hát ebben a mingun sztem többet ér mint az f2ben, nah ott tényleg szart sem ért
ha jól emléxem 9-11ig sebzett huszonötször, csak az volt a gond hogy ha valakinek jobb pajzsa volt az ellen szart se ért a fegyver mert egyenként mérte a sebzést
power armoros emberekbe 2-3az sebeztél lövésenként, nyugodtan próbáld meg
a vindicator minigun + bozár ami jó volt a big gunok közül -
Micsu #83 akkor nézz utána az eladási statnak, nem téged igazol az eredmény -
Micsu #82 n1 érvelés, gratulálok, te játszottál már egyátalán számítógépes játékkal hogy a való élethez hasonlítod?
írd le a kedvenc rpg játékod nevét írok róla neked ennyi fikát simán, csak nézőpont kérdése -
Micsu #81 van amiben igazad van de a nagyrésze hülyeség, az ellenfelek nem igazodnak a szintedhez, fura mód kb 15 szintől tesla armorral szinte alig birnak kinyírni úgyhogy csak ér valamit az a páncél
azért gondoljunk bele csak jó hogy nem leszel tőle hallhatatlan mint anno a f2ben, azért az se rossz megoldás hogy a sisak nem ad annyi act mint az armor, legalább így pár fejlövéssel simán hatástalanítod az encléveseket, nem kell órákig lőni egy embert
"illetve nevetséges hogy odaállítok egy bazinagy tesla armorban és a hülye npc elkezd fenyegetni a szaros pisztolyával hogy mindjárt kicsinál (meg a bepofázós gyerekeket nem lehet kicsinálni etikai okokból, de rabszolgaságba lehet adni őket)"
ez így volt az 1-2ben ott úgylátom nem volt baj
a gyerekekre meg azt mondom hogy írj a pegiseknek egy emailt nem hiszem hogy a fejlesztők tehetnek róla, vagy ha neked olyan kényszerképzeted támad hogy gyerekeket ölj akkor a modderek biztos segítenek rajtad
anno én is több időt töltöttem az f1 és 2vel ami elég bugos lett de kurva jó volt, de sztem örüljünk hogy f3 néven nem egy szarkupac került a kezünk közé, és újra kalandozhatunk az f2 világában
-
Micsu #80 téged ki kérdezett? -
hpteso #79 jaj mem valami , basszus nemtom milyen gepen keszultek a kepek. deh . =)))))))) beszarok. ebbe a jatekba nincsenek arnyekok? pl itt a faknak? http://www.sg.hu/kep/2008_11/fallout3_006.JPG vagy van ilyen egyseges feny ami mindenbol egyenloen arad?=))))))) -
hpteso #78 hu basszus nezzetek azokat az elethu '3ds' betondarabokat a foldon. pf http://www.sg.hu/kep/2008_11/fallout3_019.JPG