• Csaba42
    Szerintem meg nem, ugyanis ha letörlöd, később automatikusan létrehozza (ez nem a pótolhatatlan rendszerfájlok tulajdonsága). Próbálj meg egy Windows .dll fájlt letörölni (pl. Shell.dll); elárulom, hogy nem fog menni, az előbb próbáltam ki mindkettőt (persze backup-pal ;)). Ráadásul a rendszerfájlokba Vistán nem tudsz írni (XP-n még lehetett, kellett is egy védelem kijátszása miatt), míg a hosts-ba igen.

Turdus:
    "Ezzel árultad el, hogy alapjaiban nem értesz az egészből semmit."
    Na akkor villantsd meg tudásod az elesettekkel szemben, hogy milyen profitjuk származik, ha már így ellentmondasz. Bár szerintem semmit nem fogsz tudni erre mondani, lévén, hogy GNU, GPL. Ismerősek, Ó Nagy Mester?

"Linuxra nincs vírusirtó. Amire gondolsz, az azért van, hogy a linux mögötti lanba kötött WINDOWS-os vírusokat írtsa. Csak hogy pontosítsunk."
    Na, ez a f*szrágás netovábbja, már bocs. Szerinted ha Linuxra telepít valaki vírusirtót, akkor az nem Linuxra van?! Ráadásul szerinted a Linuxra írt vírusok a Windowst támadják?

"Tehát a Linuxos vírusok vagy "soha nem terjednek el", vagy hogy "hamarosan többé nem tud működni". Te idézted, nem én."
    Ne menj el biztonsági szakértőnek, mert látom, alapjába éve halvány lila gőzöd sincs az egész témáról. Ha ennyire hátradőlhet az ember, hogy "úgyis lesz majd javítás hozzá", akkor mit fikázod a Windows javítások kihozási idejét? Azok is idővel kijönnek, ellehetetlenítve a további fertőzéseket, nem? Ráérnek akkor félévente kihozni újat. Jajj!!!!

"és újabb repedéseket fedezhetnek fel, amiket több hónaponta javítanak csak (lásd SP-k kiadásának gyakorisága)."
    Te jó ég! Az SP nagyrészint az idővel kijött biztonsági frissítések bőrkötetes gyűjteménye, plusz pár új javítás! Ráadásul a Windowst nem az egész világon írják, hanem csak egy cégnél! Van fogalmad a kettő közötti különbségről?!

mousee: én McAfee Security Centert használok, mindenkinek csak ajánlani tudom! A régi erőforrás-zabálás a múlté, gyors és hatékony. NOD-ot semmiképpen ne, akkor már inkább ne tegyen fel az ember semmit, kb. egyenlő hatékonyságú a védelem.

"Nekem pl most frissült a kernel 8.10es ubi alatt egy fél órája :)"
    Nekem 29-én pakolt fel utoljára két darab biztonsági frissítést a Vista, és az előbb frissült a McAfee-m. :)