Nem tudom hogy a véglegesben lesz e UAC, mert nagyon nem kellene. Az csak arra volt jó hogy az idegeket borzolja mikor 3x kérdezett vissza hogy "No de tényleg te akarod futtatni? És egészen biztos vagy benne? Na de most komolyan: Te akarod?" Viszont W7 alatt jó hogy nem kérdez rá minden kattintásra 20x. Ez jobban tetszik benne. A bootolás is ahogy elnéztem egész gyorsra sikeredett pik-pak feláll a rendszer. Meg az új betöltő képernyó is nagyon jól néz ki.
Még mindig senkinek nincs rá válasza hogy miként lehet a cikkben mellékelt képhez hasonlóvá tenni a win7-et? Mármint ahogy a tálca olyan legyen és ne vista kinézetű. Vagy a 6801-esben még a régi theme van?
Turdus: Én egyszerű alap userrel amit a vista telepítésénél (illetve első indulásnál) csináltál ha a fejem tetejére álltam se tudtam turkálni a hosts fájlban. Admin jogokkal persze hogy ment, meg Admin felhasználóval, de egy egyszerú mezei user nem tudja. Se módosítani se törölni nem lehetett, csak megnyitni és belenézni. Úgyhogy te ügyes voltál hogy tudtak modósítani
Amúgy meg nemtudom mit vártok egy windows-tól. Vagy hiper biztonságos, vagy felhaszáló barát. A kettő együtt nem működik, mert akkor már nem windowsnak hívnák és nem az MS adná ki. Linux bárki bármit mond nekem nem felhasználó barát, a Mac meg ugye réteg OS. Kötve hiszem hogy Katikát leültetném bármelyik elé rögvest tudna vele mindent csinálni amit egy irodai alkalmazottnak kell a gépen. Szóval egyenlőre a "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk" WinOs-t választja mindenki, mert könnyű a kezelése. Emlékszem egyszer kipróbáltam egy "maximum security" windowst ismerősnél (biztonságbu*i). Az egy dolog hogy a paint is jelszóval meg 2 "biztosan?" kérdéssel nyílt meg, de még menteni sem lehetett csak úgy. Idegbajt is kapnék ha ilyen körülmények között kellene dolgozni.
Ezért hogy "mi a jobb a kerékpár vagy a vajas kenyér" kérdésekkel bombázzátok egymást teljesen értelmetlen. Windwos-Linux-Mac vitában sosem lesz egyetértés mert három különböző dolog, három különböző célközönségnek, és három különböző működési elvvel. De persze ez csak az én véleményem.