• mousee
    Te is elég rendesen be vagy skatulyázva :)

Tényleg csak 1-2 apróság, amit nem nagyon értettél meg Turdus előadásából:
    A linux alatt csak akkor vagy bent rootként, ha arra tényleg szükség van. Ha mindent rootként csinálsz, akkor meg nemes egyszerűen gyökér vagy. Ha viszont sima user, akkor csak a saját fájljaidat, beállításaidat módosíthatod. Csak ahhoz van jogod. Ha benyalsz egy vírust, (letöltöd, beállítod neki, hogy futtatható legyen, majd lefuttatod, ami amúgy tökvalószínű), akkor max a saját dolgaidat tudod elrontani.
    Xp alatt ha vendégfiók nyal be egy vírust, az ugyanúgy kárt tesz az összes usernek. Vagy -saját tapasztalat- ha egy vírust/trójait/spyware-t ha benyalsz, akkor utána elég kevés esélyed van megszabadulni 100%-ban úgy tőle, hogy a rendszer ugyanolyan gyors, és stabil legyen, mint régen (pl próbálj meg leölni 1 virtumonde-t....kalandos). És persze még egy hiba: winben a vírusirtó, spyware figyelő akármi mind kajálja az erőforrásaidat.

Én kb fél éve nem bootoltam be XP-t. Pedig itt figyel a gépen (kapott 10 gigát, ha bármiért mégis kéne). Nem használok vírusirtót. A rendszerem naprakész, és gyors. Nem lassul be, mint a win. Alternatíváim megvannak, kedvenc játékaim mennek wine-al. Innentől kezdve nekem nem kell windows többet :)

Zárógondolat: Aki már legalább fél éve napi szinten használ egy linuxot, és azt ő is telepítette, vagy csak 1 icipici józan esze is van, annak nem kell vírusírtó (pingvin alá persze).

utóutóutóirat: jóccakát