Vajon meddig lesz elég egy általános nextgenes gép ?
-
Az előző PC konfigom: Via C3 500 Mhz (felhúzva 525 re), 128 MB Ram (ha jól emlékszem) Integrált VIA 16 MB videókártyam 20 Gb Maxtor HDD, Integrált hangkártya. 2001 es gép
Tavaly lett a belseje cserélve Intel Celeron 2,8 GHz, 512 MB Ram, Integrált 32 MB VIA videókártya, közben cserélve lett 256 MB Nvidia Geforce MX 6600 (asszem :)) integrált hangkártya. Aztán lett belevéve használt 70 gigás winyó, utána 160 gigás SATA winyó.
A laptopom 1,7 GHz, 256 MB RAM, 32 MB VIA videókari, integrált hangkártyával, 40 giga winyóval. Ebbe a héten vettem 512 mega ramot, mert nem bírtam vele a NetBeanst futtatni rendesen :D (java fejlesztőkörnyezet), meg felúhztam 64 megára a vid. kártyát. A laptop 2 éves lesz.
Az első konfigomon akadva ment a Q3, ez volt a lényeg, a következőn már a Q4 is, de igazából csak Q3 megy, Worms Armageddon, meg pár Need For Speed. A többivel nem játszok :D.
Bármelyik nextgenes gép kitart bő 4-5 évig, sőt még annál is tovább, ha nem akarod hozzá csatolni a legújabb hardwareket, meg softwareket. (főleg játékok)
Én mostanság böngészni, msn ezni, fejleszteni, filmet nézni nagyon ritkán, meg Q3-al játszani használom a gépeimet. Szerintem ha a hardware bírja minimum 4-5 év.