• 3psilon
    #98
    "A harmadik csoport, pl 3psilon, pedig csak ugy hozzaszol, de meg o sem olvasott bibliamagyarazatot, talan meg a Bibliat sem olvasta el, viszont hallott mar olyan cool szavakat, h húrelmélet, igy barmely tudomanyos temahoz batran hozzaszol.. a filozofiaban is otthon erzi magat, mert 1x latott 1 csakra (v bicska-) nyitogato ezoterikus magazint."

    Kedves Tetsuo. Személyeskedésből nem lehet megélni. Nyugodtan reagálj a véleményemre, mondd el, mi tetszik benne és mi nem, de ne ENGEM minősíts. Lenéző stílusod azt mutatja, hogy okosabbnak érzed magad nálam (meg tán másoknál is).
    Ezt ne úgy bizonyítsd, hogy elmondod, ki milyen hülye, hanem úgy, hogy rendesen reagálsz.

    Szóval. Nem érzem magam mindentudónak, és nincs mindennel kapcsolatban teljes körű ismeretségem. Elég sok időm van ahhoz, hogy okosabbá és bölcsebbé váljak. De gondoltam, megosztom veletek a véleményem, ami tényleg más szemszögből vizsgálta a témát, mint az éppen folyó vita.
    Mivel nem fórumozok rendszeresen az SG-n, ezért csak alkalmilag szóltam hozzá.

    Nyilván mindenkinek joga van a saját hitéhez, ezért oly pompás vitaalap a hit/vallás téma. Mindenki szépen elmondhatja a saját véleményét, ezzel saját magában is erősítve azt, másrészt reménykedve, hogy van, aki egyetért, vagy megváltozik a véleménye.
    Egy másik megoldás persze a többiek semmibe vétele, mert "nekem van igazam és mindenki hülye csak én vagyok repülő".

    Én azért hiszek abban, amiben hiszek, mert az nekem jó. Lényegében abban, ami a kereszténység tanítása, de nem kötődve egyik valláshoz sem. Bár járogatok egy református gyülekezetbe, nem érzem annyira magaménak. Fontos hogy ott vagyok, de a leglényegesebb dolgok úgyis bennem játszódnak le.
    Te talán az ateizmusban hiszel. Mert az neked jó.

    Én egy csomó mindent kaptam a hitemtől, erőssé és boldoggá tett. Innentől kezdve mindegy, hogy igaz-e vagy sem. Gondolom téged az ateista hit tesz boldoggá.

    Én nagyon szívesen beszélgetek veled és másokkal ilyenekről. Szépen nyugodtan, a másikat meghallgatva, személyeskedéstől mentesen.

    u.i. "...talan meg a Bibliat sem olvasta el..." kövezz meg, ha te elolvastad.