A Radon Labs játéka
 • SaGa Jr
  #45
  Akkor sorban:
  Van változás a spell-ek között, szóval a nullás Clarum Purum nem fog feltétlenül mérgezést gyógyítani. Még a játék elején, miután már a saját kiképzésed befejeződött és ideiglenesen kapsz 2 társat, ott ha majd a kiscsajt mented meg akkor ő eleve rendelkezik majd a szükséges spell-el. Jaakon meg harci marci, így nála nem lesz alapból ilyen spell.

  A mágus tornyában felmentél a tetőre és az ottani mágustól akartál tanulni? Nála idővel bővül a lista a könyvében. Fireball-t speciel oktat (nem feltétlenül a játék legelején, de idővel fog).

  Elven silkenspeech majd az elfek tanyáján lesz tanulható a második "emeleten" (vagy a harmadikon). Csak elfek számára elérhető spell. De úgy rémlik hogy a kalózok területén is az elf kislány mintha tanítaná (ebben nem vagyok biztos teljesen, mert burglar-ral nyomtam végig a játékot és nem nagyon szenteltem kiemelt figyelmet a varázslatokra).

  A Balm of Healing leírásában benne van hogyan lehet előcsalni a módosítókat. Majd ha már 3-as vagy 4-es szintű leszel, na akkor lehet +1-es módosítóra növelni. 6-os szint felett jön a +2, 9 fölött a +3 és így tovább.

  Fegyverekből igazából én a kétklezeseket nem használtam. Nem jobbak annyival hogy megérje azokat használni. Majd a játék vége felé kerülnek elő olyan receptek amiből piszok erős fegyverek gyárthatóak (kedvencnek megmaradt a +25%-os wound hatású rapír). Lándzsából/íjból/késből lesz egy amit csak elfek használhatnak (az elf karakterek eleve ilyenekkel indulnak) és majd az elfeknél kitanulható a maxra fejlesztésük (a városban megtanulható az íjász kereskedőtől az íj update, a kovácstól a lándzsa és a kés fejlesztése de a csúcszint csak az elfektől szerezhető be).
  Harci botból az egyik legjobb már a játék elejétől elérhető a fegyverkereskedőtől (a barakktól a folyó irányába kell elindulni és szemközt lesz egymással egy fegyver és egy páncél kereskedő bódéja), annál sokkal jobb nem lesz hacsak nem törpe geode-dal nyomulsz (ő egyfajta druida, egyedi varázslatlistával amiben van pár nagyon ötletes dolog).

  Baltából a legjobb egykezes már a városban azonnal elérhető (már ha van kb 500 aranyad). Jobban sebző vagy jobban támadó lesz, de azok meg más téren szenvednek majd hiányt.

  Kétkezes kardból igen hatékony amit ki tudsz rugdalni az "arénában" ha végigversz mindenkit és legyőzöd a főnököt. Lesz annál jobb de nagyon a végjátékban ahol már nem sok szerepe lesz neki.

  Karaktergenerálás egyébként meg olyan amilyenre te akarod, mivel ott a lehetőség arra, hogy te állítsd be a karaktered hátterét és tudását/tulajdonságait. Szóval össze lehet ám hozni sokkal kellemetlenebb karaktert is mint amit alapból felajánl.

  További újdonság még a geode mellett, hogy a nem mágiahasználó kasztok közül az alvilágiak tanulhatnak un. csodákat. Ebből 4 típus van és a tolvaj életvitel és a nyílt összetűzések elkerülésekor begyűjtött pontokból használható. Van 2 vagy 3 Cano komának is.